Viimeksi kun
leivoin ruisleipää, päätin, että paistankin vain pellillisen ja laitan toisen
pellillisen saman tien pakkaseen. Pakastelokeroon juuri ja juuri mahtui koko
pelti, joten esipakastin leivät siinä ennen, kuin muutaman tunnin päästä siirsin
ne pakasterasioihin. Varsinainen ohje ruisnappeihin löytyy täältä.
Nyt koska tahansa
voi pakastimesta kaivaa ruisnappeja ja paistaa muutaman, vaikkei viikkoihin
olisi tehnyt mieli leipoa. Lopputulos on tuoreen veroinen, kunhan malttaa ensin
antaa nappien sulaa puolisen tuntia huoneen lämmössä. Sitten uuniin n. 250
asteeseen reiluksi kymmeneksi minuutiksi.
Todella hyvä vinkki, tätä kokeilen varmasti, kun seuraavan kerran askaroin ruisleipätaikinan kanssa!
ReplyDeleteAjattelin ensi kerralla kokeilla myös sämpylöiden esipaistoa, eli että paistaisi niitä vain hetken, jotta pinta hieman kuivuu ja sitten pakastaisi. Jos jollakin on tähän hyviä vinkkejä, otetaan mielellään vastaan!
ReplyDelete