Dec 9, 2011

Klassikon paluu

Pitkään jo harkitsin leipävuoan ostamista. Vuokaleipä voisi nimittäin olla hyvä tapa jatkaa leipäprojektia. Vihdoin sain itsestäni irti ja asia tuli mieleen oikeassa paikassa ja niin leipävuoka löysi tiensä kotiin. Vuoan pahvipakkauksessa oli niin hyvännäköinen kuva tiikerikakusta, että sitä ei kerta kaikkiaan voinut vastustaa.

En ole ikinä oikein ollut mikään kuivakakkujen ystävä. Pääasiassa siksi, että ne ovat niin… niin, no kuivia. Ehkä riittävän monen vuoden jälkeen minustakin on tullut sen verran kuiva, että kakku on oikein sopiva. Oli nimittäin hyvää, oikeaa retroklassikkoa!


Tiikerikakku


200 g margariinia
2 ½ dl sokeria

3 munaa
4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

2 rkl kaakaota
½ - 1 sitruunan raastettu kuori

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekoittaen taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Ota taikinasta n. 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe. Pese sitruuna ja raasta sen kuori vaaleaan taikinaan.

Voitele pitkulainen vuoka rasvalla ja jauhota se kevyesti. Kaada vuokaan kerroksittain puolet vaaleasta taikinasta, ruskea taikina ja loput vaaleasta taikinasta. Tee kuvioita haarukalla ja paista 180 asteessa n. tunti.

No comments:

Post a Comment