Dec 16, 2011

Lohi-pinaattipasta

Tämä resepti on jälleen yksi esimerkki arjen sankariruoista, eli kokonaisuudessaan ruoan saaminen pöytään vie alle 15 minuuttia. Tarvikkeet eivät kenties ole sellaisia, että niitä automaattisesti olisi kaapissa, mutta ainakin ne kaikki saa pienestäkin kaupasta, eikä aineita ole kuin muutama.

Ruoasta tulee helposti turhan suolaista, koska kylmäsavulohi on itsessään niin suolainen. Ruokaan ei siis kannata ainakaan lisätä suolaa, ei edes pastan keitinveteen. Jos suolatasoa haluaa vielä tiputtaa, voi lohta liottaa hetken vedessä, jolloin sen suolaisuus vähenee. Toki kylmäsavulohen tilalle voi myös laittaa tavallista, tuoretta lohta paloiksi pilkottuna. Silloin kannattaa kuitenkin paistaa lohta hieman pidempään, jotta se kypsyy kunnolla.



1 pkt tuoreita tortellineja tai ravioleja pinaattitäytteellä
Pari nyrkillistä tuoretta pinaattia, tai 100g pakastepinaattia

150 g kylmäsavulohta
2 ruokalusikallista tuorejuustoa (piparjuuri-, pippuri-, tai yrttimausteella)

1 dl maitoa
¼ sitruuna
 
Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Jos pinaatti on jäässä, sulata se mikrossa tai laita kattilaan sulamaa. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Paista pinaattia kattilassa, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Lisää tuorejuusto ja maito kattilaan. Sekoittele tasaiseksi. Lisää lohi kattilaan. Keitä pastaa pari minuuttia, kunnes se on kypsää. Kaada keitinvesi pois ja lisää lohi-pinaattikastike pastojen päälle.   Purista päälle sitruunanmehua ja tarjoile.

No comments:

Post a Comment