Dec 19, 2011

Raikas guacamole


Kypsä avokado on varmasti yksi parhaista vihanneksista. Se sopii loistavasti moniin ruokiin, on terveellistä ja tietenkin mahtavan makuista. Ikävä kyllä kunnollisia avokadoja löytää kaupoista ikävän harvoin. Ne ovat usein joko aivan kivikovia tai ihan selkeästi jo mätiä. Silloin kun kunnollisia avokadoja onnistuu löytämään, kannattaa vakavasti harkita burritojen tekemistä ja käyttää avokadot guacamoleen!

Järkytyin joskus tutkaillessani kaupan valmisguacamoleja. Joissakin oli avokadoa alle 3 %! Käytännössä tahna oli mitä sattui ja lopuksi värjätty vihreäksi jollakin väriaineella. Hyi. Siis ei auta muu kuin tehdä guacamole itse. Perinteisessä meksikolaisessa guacamolessa on ihan reippaasti chiliä ja jonkin verran tomaattiakin. Itse olen jotenkin jämähtänyt tähän reseptiin, koska tässä avokado on selkeästi pääosassa.  



2 kypsää avokadoa
2 valkosipulin kynttä

½ sitruunan mehu
Suolaa

Kuori avokadot ja poista niiden kivet. Jos avokadot ovat kunnolla kypsiä ja pehmeitä, voi ne murskata haarukalla. Jos haarukka tuntuu liian kevyeltä välineeltä, soseuta avokadot sauvasekoittimella. Lisää joukkoon valkosipulit ja sitruunan mehu ja soseuta tasaiseksi. Lisää hieman suolaa maun mukaan.

No comments:

Post a Comment