Dec 3, 2011

Lammaspata



Syksyn liharuoaksi on selvästi valikoitunut lammas. Sitä on tullut tehtyä jo useammassa muodossa. Lähikaupan valikoima lampaanlihan suhteen on niin hyvä, että pakkohan sitä on ollut hyödyntää!

Lammaspata on erinomaista talviruokaa. Lämmintä, pehmeää, pyöreitä makuja ja riittoisaa. Jos haluaa vähentää lihan syöntiä, mutta ei halua kokonaan siitä luopua, on lammaspata myös siihen hyvä. Annosta kohden lihaa nimittäin tulee vain reilu 60g. Ohjeella tulee todella reilu satsi, joten pienemmälle porukalle tai pakasteettomille suosittelen reseptin puolittamista.





(8 hlö:lle)

500g lampaan ulkofilettä tai paistia
1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä
2 isoa porkkanaa

3 pkt tomaattimurskaa
2 pkt papuja vedessä (esim. kidney- tai ruskeita papuja)

4 dl tuoreita suppilovahveroita
2 dl punaviiniä

Suolaa
Mustapippuria

Rosmariinia
 
Paloittele lampaanliha ja paista se kuumalla pannulla. Siirrä liha kattilaan (Huom. ISOON kattilaan) odottamaan. Paista pannulla sipulit ja lisää ne kattilaan lihojen kanssa. Lisää kattilaan paloitellut porkkanat. Lisää vielä tomaattimurskat ja pavut ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä. Paista sienet pannussa, jotta niistä lähtee ylimääräinen neste. Lisää sienet kattilaan. Kun pata on jonkin aikaa kiehunut, lisää siihen punaviini ja jatka kiehuttelua. Kun pata on yhteensä kiehunut n. tunnin, lisää mausteet. Tarjoile perunamuusin tai riisin kanssa.

No comments:

Post a Comment