Dec 14, 2011

Vadelmakarkkeja ja harmaita hiuksia

Yritin viikonloppuna tehdä Elämä makeaksi –blogisti Ullalta muokatulla ohjeella sydämen muotoisia suklaalla päällystettyjä karkkeja. Tämä on kategoriaa ”Ei mennyt niin kuin Strömsössä” –kokemuksia keittiöstä. En ole mikään kokenut karkin tekijä, lähinnä kokenut syöjä. Ullan ohje kuulosti kuitenkin niin helpolta, että ajattelin testata. Ohjeen perusteella vähän vatkataan, sekoitetaan, kaulitaan ja sitten jo dipataan suklaaseen ja valmista tulee!

Muutin ohjetta hieman, koska en hirveästi pidä esansseista ja väriaineista. Korvasin ne keitetyillä vadelmilla. Se oli ehkä päivän toimivin hetki. Taikinan teko meni sinänsä vielä suhteellisen hyvin. Tosin kaulin liian innokkaasti ja tuloksena oli liian ohuita sydämiä, joten lyttäsin ne kasaan ja yritin uudelleen.
Ongelmaksi muodostui kohta, jossa sydämet dipataan suklaaseen ja annetaan kovettua. Ensimmäinen dipattava sydän ei löytänyt suklaaseen asti, vaan päätyi sen haudeveteen. Seuraava pääsi suklaaseen, mutta tuli sieltä ylös yhtenä könttinä (näkyy kuvassa taustalla olevana kasana).

Tulin siihen tulokseen, että suklaa on turhan paksua, joten lisäsin siihen hieman maitoa. Sen sijaan, että suklaasta olisi tullut notkeaa, se jämähti ihan täysin. Yritin sitä lämmittää, jos maito oli vain laskenut sen lämpötilaa. Ei auttanut. Lopulta ajattelin, että ei tämä tämän heikommaksi voi mennä, joten lisäsin vielä maitoa. Kuinka ollakaan, joskus se todella lähtee sillä millä on tullutkin, eli suklaasta tuli jälleen yhteistyökykyistä. Dippailu oli silti kohtalaisen hankalaa, koska astia, jossa suklaa oli, taisi olla turhan pieni. Ei tullut ihan niin hyvännäköisiä kuin Ullalla.

Lopputulos oli kuitenkin ihan ok. Vähän sotkuisen näköinen, mutta menetteli. Maku oli kuitenkin turhan sokerinen ja oikeastaan aika ällömakea. Sopii ehkä paremmin lapsille!


Suklaiset vadelmakarkit
1 kananmunan valkuainen

5 dl tomusokeria
1 rkl vadelmia lämmitettynä ja muhennettuna

Tummaa suklaata

Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää 2 dl tomusokeria ja sekoita tasaiseksi. Lisää vadelmasose ja loput tomusokerista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina tomusokerilla päällystetyllä alustalla ja painele siitä haluamiasi kuvioita. Sulata suklaa. Dippaa karkit siellä ja kerro minullekin kuinka se oikein tehdään onnistuneesti.  

   

No comments:

Post a Comment