Muutin ohjetta
hieman, koska en hirveästi pidä esansseista ja väriaineista. Korvasin ne
keitetyillä vadelmilla. Se oli ehkä päivän toimivin hetki. Taikinan teko meni
sinänsä vielä suhteellisen hyvin. Tosin kaulin liian innokkaasti ja tuloksena
oli liian ohuita sydämiä, joten lyttäsin ne kasaan ja yritin uudelleen.
Ongelmaksi muodostui
kohta, jossa sydämet dipataan suklaaseen ja annetaan kovettua. Ensimmäinen
dipattava sydän ei löytänyt suklaaseen asti, vaan päätyi sen haudeveteen.
Seuraava pääsi suklaaseen, mutta tuli sieltä ylös yhtenä könttinä (näkyy kuvassa taustalla olevana kasana). Tulin siihen tulokseen, että suklaa on turhan paksua, joten lisäsin siihen hieman maitoa. Sen sijaan, että suklaasta olisi tullut notkeaa, se jämähti ihan täysin. Yritin sitä lämmittää, jos maito oli vain laskenut sen lämpötilaa. Ei auttanut. Lopulta ajattelin, että ei tämä tämän heikommaksi voi mennä, joten lisäsin vielä maitoa. Kuinka ollakaan, joskus se todella lähtee sillä millä on tullutkin, eli suklaasta tuli jälleen yhteistyökykyistä. Dippailu oli silti kohtalaisen hankalaa, koska astia, jossa suklaa oli, taisi olla turhan pieni. Ei tullut ihan niin hyvännäköisiä kuin Ullalla.
Lopputulos oli
kuitenkin ihan ok. Vähän sotkuisen näköinen, mutta menetteli. Maku oli kuitenkin turhan sokerinen ja oikeastaan aika ällömakea. Sopii ehkä paremmin lapsille!
Suklaiset
vadelmakarkit
1 kananmunan
valkuainen
5 dl tomusokeria
1 rkl vadelmia
lämmitettynä ja muhennettuna
Tummaa suklaata
Vatkaa valkuainen
vaahdoksi. Lisää 2 dl tomusokeria ja sekoita tasaiseksi. Lisää vadelmasose ja
loput tomusokerista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina tomusokerilla
päällystetyllä alustalla ja painele siitä haluamiasi kuvioita. Sulata suklaa.
Dippaa karkit siellä ja kerro minullekin kuinka se oikein tehdään
onnistuneesti.
No comments:
Post a Comment