Dec 10, 2011

Perjantai-illan pizza

Pizzaan kaikilla on varmasti oma ohjeensa. Suosittelen käyttämään juuri sitä omaa suosikkia, josta tuleva pohja on juuri niin paksu tai ohut, rapea tai pehmeä kuin kuuluukin. Itse pidän enemmän ohuesta ja rapeasta pizzasta, jossa on kohtalaisen vähän täytteitä. Muuten siitä tulee jotenkin liian mössömäinen.

Olen vuosia harjoitellut sitä, että malttaisin laittaa pizzaan riittävän vähän täytteitä. Kaksi täytettä tomaattikastikkeen ja juuston lisäksi tuntuu pizzaa tehdessä niin vähältä, että helposti sorrun liioittelemaan. Oikeasti pitäisi vain malttaa ja keskittyä pariin hyvään raaka-aineeseen.

Tässä pizzassa täytteenä on tomaattikastikkeen ja juuston lisäksi tuoreita herkkusieniä, artisokan sydämiä ja katkarapuja. Kyllä, sorruin taas kolmeen täytteeseen. Kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla erikoiseltakin kuulostavia täytteitä. Omia suosikkejani ovat mm. pinaatti ja lähi-italialaisen pecorino-pizzassa olevat pinjan siemenet. Päälle hieman rucolaa ja Italia on askeleen lähempänä!

No comments:

Post a Comment