Dec 27, 2011

Tabouleh

Kun jouluruoat, -mausteet ja juurekset alkavat tökkimään, on aika kaivaa varastoista jotain hieman etnisempää, mutta samalla tarpeeksi tuttua. Tabouleh on lähi-idästä tulevaa, usein mazenä (lähi-idän tapas) tarjottavaa ruokaa. Taboulehreseptejä on lähes loputtomasti. Perinteisesti salaattiin tulee bulguria tai kuskusta, persiljaa ja tomaattia, lisäksi mielen mukaan erilaisia mausteita. Omia versioita kannattaa kehitellä. Alla oma suosikkini.



1 dl kuskusta

Vettä

Suolaa

1 pkt tuoretta persiljaa

1 tomaatti

½ punasipuli

¼ sitruunan mehu

1 valkosipulinkynsi

½ pkt tuoretta minttua


Valmista kuskus paketin ohjeen mukaan. Pilko persilja, minttu, tomaatti ja punasipuli mahdollisimman pieneksi hakkelukseksi. Sekoita jäähtyneeseen kuskusiin. Sekoita. Purista valkosipuli ja sekoita sitruunanmehuun. Lisää kuskusiin. Tabouleh on heti valmista syötäväksi.

No comments:

Post a Comment