Dec 2, 2011

Marjainen valkosuklaakakku


Viimeistään keskikesällä tulee mieleen, että mitähän viimeisille pakastimesta löytyville edellisvuoden marjoille oikein tekisi. Tässä siihen vinkki! Täytyy myöntää, että itse teen näitä valkosuklaakakkuja ympäri vuoden J

N. 14 palaa tai 10 annosvuokaa


200 g margariinia
200 g hienonnettua valkoista suklaata

1 dl sokeria
3 kananmunaa

1 rkl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja

3 dl pakastemarjoja

Sulata margariinia ja lisää siihen valkoinen suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri ja kananmunat. Lisää vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Lisää jäiset marjat ja sekoita. Voitele uuni vuoka ja kaada taikina siihen tai annosvuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 min (annosvuoat) tai n. 25 min (uunivuoka).

Kuvassa olevia taisin paistaa turhan pitkään. Taikina saisi keskeltä näyttää enemmän siltä kuin paistettu rahkapiirakka. Kannattaa siis rohkeasti jättää taikina hieman raa’aksi keskeltä. Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

No comments:

Post a Comment