Dec 12, 2011

Tofupihvit pinaatti-sienikastikkeella ja palsternakkamuusilla

Usein tulee tehtyä ruokia vain siitä omasta perusrepertuaarista, johon on vuosien varrella valikoitunut ehkä n. 10 reseptiä ja josta silloin tällöin joku tippuu pois ja joku uusi tulee mukaan. Joskus kuitenkin tuntuu siltä, että juurikin niitä kaikkia ruokia on juuri tehnyt ja kaipaa jotain uutta. Tämä resepti syntyi sellaisena päivänä.

Palsternakkamuusi oli tässä keittiössä lajinsa ensimmäinen. Ei kuitenkaan viimeinen. Palsternakka on kohtalaisen voimakkaan makuista, eli jos et ole varma miten hyvin se uppoaa, kannattaa muusiin laittaa sitä hieman vähemmän ja perunaa hieman enemmän.
Tiedän, että tofu on monelle käsittämätön ruoka-aine. Jos olet maistanut tofunakkeja ja niiden perustella tuomitset tofun, suosittelen kokeilemaan. Sillä ei todellakaan ole maun puolesta mitään tekemistä niiden järkyttävien nakkien kanssa!



Palsternakkamuusi:
4 palsternakkaa

3 pientä perunaa
1 dl maitoa

Lusikallinen margariinia
Ripaus suolaa

½ sitruunan mehu  
Kuori ja pilko perunat ja palsternakat. Palsternakka kypsyy hitaammin kuin peruna, joten tee palsternakoista hieman pienempiä paloja. Keitä juureksia, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada vesi pois ja lisää maito, suola ja margariini. Painele perunat ja palsternakat muusiksi perunanuijalla, kauhalla tms. Älä käytä sähkövatkainta, paitsi jos haluat tapetoida seinät ja tarvitset liisteriä. Kun muusi on valmis, purista siihen hieman sitruunanmehua tuomaan raikkautta ja palsternakan makua vielä esille.



Pinaatti-sienikastike
300 g suppilovahveroita

500 g pinaattia
1 valkosipulin kynsi

Suolaa
Mustapippuria

½ dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja

Yrttejä

Pese ja pilko sienet. Paista murskattua valkosipulin kynttä hetki ja lisää pannuun sienet ja pinaatit. Paista kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Mausta seos. Tee kastikkeeseen suurustus maidosta ja vehnäjauhosta sekoittamalla ne toisiinsa lasissa ja lisäämällä kastikkeeseen. Anna kiehahtaa ja lisää yrttejä.


Tofupihvit
1pkt marinoitua tofua

1 dl öljyä


Leikkaa tofu pihveiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää tofut. Paista tofuja kuumalla pannulla niin, että niiden pinnasta tulee ruskea ja rapsakka. Kun tofut on paistettu molemmilta puolilta, nosta ne talouspaperille, jotta turha öljy imeytyy niistä pois.

No comments:

Post a Comment