Dec 10, 2011

Tuoretta leipää koska tahansa

Eikö kaikkien unelma ole saada tuoretta, laadukasta ja lämmintä leipää koska tahansa? Koska Suomessa ei ole tapana ostaa leipää leipomoista eikä kunnon leipomoita siksi aina lähinurkilta löydy, pitää keksi muutamia kikkakolmosia, joilla tuoreen leivän saatavuuden voi varmistaa.

Viimeksi kun leivoin ruisleipää, päätin, että paistankin vain pellillisen ja laitan toisen pellillisen saman tien pakkaseen. Pakastelokeroon juuri ja juuri mahtui koko pelti, joten esipakastin leivät siinä ennen, kuin muutaman tunnin päästä siirsin ne pakasterasioihin. Varsinainen ohje ruisnappeihin löytyy täältä.

Nyt koska tahansa voi pakastimesta kaivaa ruisnappeja ja paistaa muutaman, vaikkei viikkoihin olisi tehnyt mieli leipoa. Lopputulos on tuoreen veroinen, kunhan malttaa ensin antaa nappien sulaa puolisen tuntia huoneen lämmössä. Sitten uuniin n. 250 asteeseen reiluksi kymmeneksi minuutiksi.

2 comments:

  1. Todella hyvä vinkki, tätä kokeilen varmasti, kun seuraavan kerran askaroin ruisleipätaikinan kanssa!

    ReplyDelete
  2. Ajattelin ensi kerralla kokeilla myös sämpylöiden esipaistoa, eli että paistaisi niitä vain hetken, jotta pinta hieman kuivuu ja sitten pakastaisi. Jos jollakin on tähän hyviä vinkkejä, otetaan mielellään vastaan!

    ReplyDelete