Nov 20, 2011

Viinissä uiva lohi


Kalan marinointi viinissä on ehkä maailman helpoin tapa laittaa kala maukkaasti ja terveellisesti (siis ilman sitä ainaista kermaa). Kaupanpäälisiksi saa vielä kastikkeen!
Jos kalaa jää, kannattaa seuraavana päivänä kaataa uunivuokaan hieman lisää viiniä ennen uunissa lämmittämistä. Näin kala ei pääse kuivumaan.




400 g tuoretta lohta
3 dl valkoviiniä

3 rkl soijakastiketta
Mustapippuri


Käytännössä homma toimii niin, että kala laitetaan uunivuokaan ja marinadiainekset kaadetaan päälle. Kala kannattaa pitää marinoitumassa ainakin pari tuntia. Pidempikin aika toki käy. Punaviini toimii myös hyvin. Silloin kala tietysti näyttää hieman erilaiselta.

Marinoinnin jälkeen paista kalaa 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes kala on kypsä. Tarjoa riisin tai couscousin kanssa.

2 comments:

  1. Löysin blogiisi ja mielistyin! Etenkin leipäprojektisi oli kiinnostava, minä myös teen välillä ruisleipää ja on aina mielenkiintoista lukea, miten muut sen homman hanskaavat:)

    ReplyDelete
  2. Mukavaa, että löysit tänne! Leipäprojektia ajattelin tällä viikolla jatkaa näkkärin teolla. Saa nähdä, miten käy :)

    ReplyDelete