Nov 8, 2011

Daim-kakut

Juhliin on kiva tehdä joitain pieniä makeita suupaloja, joita syödessä ei heti tule ähky niin kuin esimerkiksi jättiläiskokoisista pullista. Daim-kakkuset ovat tähän tarkoitukseen erittäin sopivia. Ihanan makeita, suklaisia ja ovat saaneet kehuja!  

Lisäksi ne paranevat saadessaan vetäytyä, eli ihan huoletta voi tehdä jo edellisenä päivänä. Reseptin olen alun perin löytänyt Karlssonin kirjasta Stora boken om Desserter och Bakverk.



(N. 40 kpl)

200 g margariinia
200 g hienonnettua tummaa suklaata

2 dl sokeria

3 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 murskattua tupladaim-suklaapatukkaa (eli sellaisia missä on 2 samassa paketissa)

(1 rkl Cointreau-likööriä tms.)

Sulata margariini ja lisää siihen hienonnettu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeri. Sekoita kananmunat yksitellen suklaaseokseen. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää murskatut daimit ja Cointreau. Sekoita. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Kuvan kakut laitoin pellille, ja niistä tuli ehkä turhan ohuita.

Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min. Taikina saa olla keskeltä hieman kosteaa. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja syö pois!

No comments:

Post a Comment