Joskus iltaisin
tekee mieli jotain makeaa, mutta ei viitsi lähteä kauppaan, vaan on helpompaa
tehdä jotain pientä kotikeittiössä. Nämä keksit ovat tällaiseen tilanteeseen
loistava vaihtoehto. Taikinaa varten ei tarvitse vaivailla tai vatkata, sen kun
sekoittaa kaikki yhteen. Paistoaikakin on alle 10 minuuttia.
Itse tein
taikinasta viimeksi vain 1/4, jotta ei tule syötyä turhan paljon. Taikina
valmistui yhdellä mainoskatkolla ja herkuttelemaankin pääsi vielä saman
ohjelman aikana! Kekseihin tulee jännästi lievä inkiväärin maku, vaikka taikina ei
inkivääriä sisälläkään. Mausteisuutensa vuoksi keksit sopivat mainiosti syys-
ja talvi-iltoihin, lämpimän viltin alla nautittuna!
(n. 50 kpl)
125g margariinia
1 dl sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl siirappia
1 tl
leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
Sekoita kaikki
aineet yhteen tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele
jokaisesta n. 20 cm:n pituinen pyörylä. Asettele pyörylät pallille ja litistä
hieman. Taikina leviää jonkin verran, joten muista jättää pyörylöiden väliin
riittävästi tilaa. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Leikkaa paloiksi heti
paistamisen jälkeen ja anna jäähtyä. Keksit ovat aika rasvaisia, joten ei
kannatta leikata niistä turhan isoja. Tarjoile keksit teen, cappucinon tai vaikka mehun kanssa!
No comments:
Post a Comment