Nov 4, 2011

Kardemummakeksit


Joskus iltaisin tekee mieli jotain makeaa, mutta ei viitsi lähteä kauppaan, vaan on helpompaa tehdä jotain pientä kotikeittiössä. Nämä keksit ovat tällaiseen tilanteeseen loistava vaihtoehto. Taikinaa varten ei tarvitse vaivailla tai vatkata, sen kun sekoittaa kaikki yhteen. Paistoaikakin on alle 10 minuuttia.
Itse tein taikinasta viimeksi vain 1/4, jotta ei tule syötyä turhan paljon. Taikina valmistui yhdellä mainoskatkolla ja herkuttelemaankin pääsi vielä saman ohjelman aikana! Kekseihin tulee jännästi lievä inkiväärin maku, vaikka taikina ei inkivääriä sisälläkään. Mausteisuutensa vuoksi keksit sopivat mainiosti syys- ja talvi-iltoihin, lämpimän viltin alla nautittuna!



(n. 50 kpl)

125g margariinia

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl siirappia

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

2 ½ dl vehnäjauhoja


Sekoita kaikki aineet yhteen tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele jokaisesta n. 20 cm:n pituinen pyörylä. Asettele pyörylät pallille ja litistä hieman. Taikina leviää jonkin verran, joten muista jättää pyörylöiden väliin riittävästi tilaa. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Leikkaa paloiksi heti paistamisen jälkeen ja anna jäähtyä. Keksit ovat aika rasvaisia, joten ei kannatta leikata niistä turhan isoja. Tarjoile keksit teen, cappucinon tai vaikka mehun kanssa!

No comments:

Post a Comment