Quesadilla on
perinteistä meksikolaista herkkua, jossa tortillalevyjen väliin pistetää
täytettä ja levyt paistetaan nopeasti pannulla. Perinteisesti täyte on juustoa,
josta nimikin tulee (juusto = queso espanjaksi). Mukana voi olla myös jotain
muuta, esim tomaattia. Pelkkä juusto ja puolimauttomat tortillalevyt eivät
välttämättä ole aina ihan maukkainta ruokaa, mutta ainahan quesadillasta voi
tehdä uusia versioita! Tässä versiossa juustoa on vähän vähemmän ja mukaan on
päässyt mm. kylmäsavustettua lohta.
Quesadilla toimii
esimerkiksi hieman tuhdimpana iltapalana tai vaikka lauantaina vuokra-leffaa
katsoessa!
Quesadilla
skandinavialaisittain
(kahdelle)
4 tortillalevyä
150 g
kylmäsavustettua lohta
n. 1 dl rucolaa
50 g tuorejuusto (omalla lempimausteella,
esim. valkosipuli, pippuri, yrtit tms.)
Quesadillan
sisään voi periaatteessa laittaa kaikkea, mitä mielikuvitus sallii. Ainakin
ilmakuivattu kinkku ja tomaatti toimivat erinomaisesti.
No comments:
Post a Comment