Nov 22, 2011

Quesadilla sukeltaa jäämereen


Quesadilla on perinteistä meksikolaista herkkua, jossa tortillalevyjen väliin pistetää täytettä ja levyt paistetaan nopeasti pannulla. Perinteisesti täyte on juustoa, josta nimikin tulee (juusto = queso espanjaksi). Mukana voi olla myös jotain muuta, esim tomaattia. Pelkkä juusto ja puolimauttomat tortillalevyt eivät välttämättä ole aina ihan maukkainta ruokaa, mutta ainahan quesadillasta voi tehdä uusia versioita! Tässä versiossa juustoa on vähän vähemmän ja mukaan on päässyt mm. kylmäsavustettua lohta.

Quesadilla toimii esimerkiksi hieman tuhdimpana iltapalana tai vaikka lauantaina vuokra-leffaa katsoessa!



Quesadilla skandinavialaisittain

(kahdelle)

4 tortillalevyä
150 g kylmäsavustettua lohta

n. 1 dl rucolaa
50 g tuorejuusto (omalla lempimausteella, esim. valkosipuli, pippuri, yrtit tms.)


Pese ja pilko rucola. Voitele tortillalevy tuorejuustolla ja aseta levylle lohta. Ripottele päälle rucolaa ja paina toinen tortillalevy kasan päälle. Paista quesadillaa paistinpannulla keskilämmöllä sen verran, että tortillalevyt saavat hieman väriä. Tee toinen quesadilla samalla tavalla. Leikkaa quesadillat neljään osaan ja nauti!

Quesadillan sisään voi periaatteessa laittaa kaikkea, mitä mielikuvitus sallii. Ainakin ilmakuivattu kinkku ja tomaatti toimivat erinomaisesti.

No comments:

Post a Comment