Jos joku väittää,
ettei tykkää salaatista, ei ole hyvää salaattia maistanut. Turhan usein
ajatellaan, että salaatti on sitä, kun erilaisia raaka-aineita pilkotaan ja
sekoitetaan yhteen. Salaatti pitäisi nähdä enemmän ruokalajina, joka vaatii
myös hieman laittoa, jotta siitä tulee hyvää. Vähintään se vaatii hieman öljyä,
balsamicoa tai mustapippuri päälleen, jotta maut tulevat kunnolla esiin.
Tähän aikaan
vuodesta, kun tuoreet kasvikset ovat yleensä kohtalaisen mauttomia, vaatii hyvä
salaatti hieman enemmän. Tomaatille suosittelen paahtamista uunissa. Sen
lisäksi, että lämmin ruoka kylmällä säällä on mukavaa, paahtaminen korostaa
tomaatin makua. Eli paahtamisen jälkeen tomaatin voi tunnistaa tomaatiksi myös
maun eikä vain värin perusteella.
(2 hlö:lle)
1 Ruukku jääsalaattia
½ Kurkku2 Tomaattia
¼ Punasipuli
½ pkt fetaa
SuolaaMustapippuria
+ leipää
Leikkaa tomaatit
puoliksi ja laita pellille. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paahda
200 asteessa n. 10-15 minuuttia. Pilko muut ainekset ja sekoita yhteen. Kun
tomaatit ovat valmiit, lisää ne salaatin päälle.
Kastike:
½ dl öljyä
½ sitruunanmehu
1 valkosipulin
kynsi
½ tl
dijon-sinappia
Purista
valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki aineet yhteen. Sitruunanmehu pyrkii
pohjalle, joten ennen kuin kaadat kastiketta salaatille, kannattaa se sekoittaa
kunnolla.
No comments:
Post a Comment