Nov 16, 2011

Fetasalaatti ja raikas salaatinkastike


Jos joku väittää, ettei tykkää salaatista, ei ole hyvää salaattia maistanut. Turhan usein ajatellaan, että salaatti on sitä, kun erilaisia raaka-aineita pilkotaan ja sekoitetaan yhteen. Salaatti pitäisi nähdä enemmän ruokalajina, joka vaatii myös hieman laittoa, jotta siitä tulee hyvää. Vähintään se vaatii hieman öljyä, balsamicoa tai mustapippuri päälleen, jotta maut tulevat kunnolla esiin.

Tähän aikaan vuodesta, kun tuoreet kasvikset ovat yleensä kohtalaisen mauttomia, vaatii hyvä salaatti hieman enemmän. Tomaatille suosittelen paahtamista uunissa. Sen lisäksi, että lämmin ruoka kylmällä säällä on mukavaa, paahtaminen korostaa tomaatin makua. Eli paahtamisen jälkeen tomaatin voi tunnistaa tomaatiksi myös maun eikä vain värin perusteella.


(2 hlö:lle)

1 Ruukku jääsalaattia
½ Kurkku

2 Tomaattia

¼ Punasipuli

½ pkt fetaa
Suolaa

Mustapippuria

+ leipää
 

Leikkaa tomaatit puoliksi ja laita pellille. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paahda 200 asteessa n. 10-15 minuuttia. Pilko muut ainekset ja sekoita yhteen. Kun tomaatit ovat valmiit, lisää ne salaatin päälle.

Kastike:

½ dl öljyä
½ sitruunanmehu

1 valkosipulin kynsi
½ tl dijon-sinappia

Purista valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki aineet yhteen. Sitruunanmehu pyrkii pohjalle, joten ennen kuin kaadat kastiketta salaatille, kannattaa se sekoittaa kunnolla.

No comments:

Post a Comment