Oikeastihan
hummukseen kuuluu tietenkin tahini, eli seesaminsiemenistä tehty tahna. Sitä ei
kuitenkaan lähikaupasta löytynyt, joten jätin sen vain pois. Toki sen maussa
hieman huomaa, mutta maistuu se näinkin!
Jos taloudessa on
hummuksesta pitäviä, kannattaa suosiolla tehdä kaksinkertainen satsi. Meillä
kävi nimittäin niin, että kun ehdotin, että tehtäisiinkö falafelejä nyt, kun on
hummustakin, kysyi puoliso ”Mitä hummusta? Tarkoitatko sä sitä, jonka mä söin
välipalaksi?”. Joo, just sitä. Ei muuta kuin uutta satsia tehosekoittimeen
sitten.
1 prk (400g) vedessä
olevia kikherneitä
½ dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
2
valkosipulinkynttä
Ripaus suolaa
Laita kaikki
aineet tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Sauvasekoitinkin saattaa toimia.
Jos tahna on liian tankeaa, lisää öljyä. Tarkista maku. Laita hummus
tarjoilukulhoon, kaada hieman öljyä päälle ja ripottele paprikajauhetta
pintaan. Syö esim. leivän päällä tai lisäkkeenä. Hummus säilyy jääkaapissa n. 5
päivää kannella peitettynä.
No comments:
Post a Comment