Nov 25, 2011

Hummuksen huumaa

Intouduin pitkästä aikaa tekemään hummusta. Viime kerrasta oli jo melkein puoli vuotta. Silloin tein sitä niin ison satsin, että söin pelkästään sitä leivän kanssa lounaaksi useamman päivän putkeen. Tuli kyllästys. Aika teki tehtävänsä ja taas rupesi hummusta tekemään mieli.

Oikeastihan hummukseen kuuluu tietenkin tahini, eli seesaminsiemenistä tehty tahna. Sitä ei kuitenkaan lähikaupasta löytynyt, joten jätin sen vain pois. Toki sen maussa hieman huomaa, mutta maistuu se näinkin!

Jos taloudessa on hummuksesta pitäviä, kannattaa suosiolla tehdä kaksinkertainen satsi. Meillä kävi nimittäin niin, että kun ehdotin, että tehtäisiinkö falafelejä nyt, kun on hummustakin, kysyi puoliso ”Mitä hummusta? Tarkoitatko sä sitä, jonka mä söin välipalaksi?”. Joo, just sitä. Ei muuta kuin uutta satsia tehosekoittimeen sitten.



1 prk (400g) vedessä olevia kikherneitä
½ dl oliiviöljyä

½ sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä

Ripaus suolaa


Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Sauvasekoitinkin saattaa toimia. Jos tahna on liian tankeaa, lisää öljyä. Tarkista maku. Laita hummus tarjoilukulhoon, kaada hieman öljyä päälle ja ripottele paprikajauhetta pintaan. Syö esim. leivän päällä tai lisäkkeenä. Hummus säilyy jääkaapissa n. 5 päivää kannella peitettynä.

No comments:

Post a Comment