Nov 10, 2011

Sienestäjän hirvipihvit

Silloin tällöin pääsee käsiksi hirvenlihaan, vaikka kukaan lähipiiristä ei metsästäkään. Näinä hetkinä en suostu leikkimään thai-mausteilla tai muilla vastaavilla, vaan käyttöön pääsevät esim. pakkasesta löytyvät suppilovahverot ja kotimaiset juurekset.

Löysin ohjeen sieni-tuorejuusto-täytteisille Mtv3:n makuja-sivuilt. Muutin ohjetta jonkin verran sopimaan omaan jääkaappini ja pakastimeni sisältöön. Pihveistä tulee aikamoisen kokoisia. Sitä ei kannata pelästyä. Ne on sen verran isoja, että ei niitä juuri yhtä enempää aterialla tarvitse syödä.


200 g hirvenjauhelihaa
200 g naudan jauhelihaa

1 sipuli
1 dl korppujauhoja

1,5 dl vettä
2 kanamunaa

1 rkl puolukoita
Suolaa

Mustapippuria
 
Täyte:

100 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl tuoreita tai 2 dl paistettuja suppilovahveroita

Suolaa

Laita korppujauho turpoamaan veteen n. 5 minuutiksi. Lisää silputtu sipuli, kananmunat, puolukat ja mausteet. Lisää seokseen jauhelihat ja sekoita tasaiseksi.
Paista suppilovahverot, jos ne eivät ole valmiiksi paistettuja. Sekoita sienet tuorejuustoon ja lisää suolaa maun mukaan.

Muotoile jauhelihataikinasta leivinpaperille hieman tavallista ohuempi pihvi. Laita keskellä teelusikallinen sieni-juusto-sekoitusta. Muotoile käsissä toinen ohut pihvi ja aseta se ensimmäisen päälle. Painele reunat kiinni toisiinsa, jottei juusto sulaessaan valu ulos.

Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Tarjoile jäljelle jääneen sienijuuston, puolukkahillon ja uunijuuresten kanssa.

No comments:

Post a Comment