Löysin ohjeen
sieni-tuorejuusto-täytteisille Mtv3:n makuja-sivuilt. Muutin ohjetta jonkin
verran sopimaan omaan jääkaappini ja pakastimeni sisältöön. Pihveistä tulee
aikamoisen kokoisia. Sitä ei kannata pelästyä. Ne on sen verran isoja, että ei
niitä juuri yhtä enempää aterialla tarvitse syödä.
200 g
hirvenjauhelihaa
200 g naudan
jauhelihaa
1 sipuli
1 dl
korppujauhoja
1,5 dl vettä
2 kanamunaa
1 rkl puolukoita
Suolaa
Mustapippuria
Täyte:
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
5 dl tuoreita tai
2 dl paistettuja suppilovahveroita
Suolaa
Laita korppujauho
turpoamaan veteen n. 5 minuutiksi. Lisää silputtu sipuli, kananmunat, puolukat
ja mausteet. Lisää seokseen jauhelihat ja sekoita tasaiseksi.
Paista
suppilovahverot, jos ne eivät ole valmiiksi paistettuja. Sekoita sienet
tuorejuustoon ja lisää suolaa maun mukaan. Muotoile jauhelihataikinasta leivinpaperille hieman tavallista ohuempi pihvi. Laita keskellä teelusikallinen sieni-juusto-sekoitusta. Muotoile käsissä toinen ohut pihvi ja aseta se ensimmäisen päälle. Painele reunat kiinni toisiinsa, jottei juusto sulaessaan valu ulos.
Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Tarjoile jäljelle jääneen sienijuuston, puolukkahillon ja uunijuuresten kanssa.
No comments:
Post a Comment