Nov 6, 2011

kasvis-nuudelikeitto


Kasvis-nuudelikeitto tofulla on mukavan kevyt ruoka, ja loistava tapa käyttää tofua. Tofu on turhan huonomaineista ruokaa lihansyöjien keskuudessa. Tofu on kuitenkin ilmastoystävällistä, ravitsevaa, terveellistä ja miedon makuista, joten oikeissa ruoissa se on ihan lyömätön. Jos kuitenkin tofu epäilyttää, voi tähän keittoon laittaa sen tilalle vaikka katkarapuja tai naudan suikaleita. Parasta se on kuitenkin tofun kanssa!


Resepti on mukaelma Me Naisissa olleesta ohjeesta.

(4 hlö:lle)
½ purjo

1 pkt siitakesieniä
2 porkkanaa

2 valkosipulin kynttä
1 pkt marinoitua tofua (basilika-soijamarinadissa)

2 rkl öljyä
5 dl vettä

4 rkl soijakastiketta
Valkopippuria

Jauhettua inkivääriä
Jauhettua chiliä

Nuudeleita

Pese purjo ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori porkkanat ja tee siitä kuorimaveitsellä suikaleita. Eli siis kuorimisen jälkeen jatka porkkanan ”kuorimista”, jolloin saat porkkanasta ohuita lastuja. Pese sienet ja viipaloi suuret sienet pienemmiksi. Kuutio tofu. Olen joskus käyttänyt tässä savun makuista tofua, mutta se peitti muut maut liiaksi alleen, joten suosittelen joko marinoitua tai maustamatonta tofua.

Pilko valkosipulit ja laita ne kattilassa lämpiävään öljyyn. Paista hetki. Lisää tofu ja paista siihe rapsakka pinta. Lisää purjo, porkkanalastut ja sienet. Paista hetki. Lisää sitten vesi ja mausteet. Anna hautua n. 10 min. Lisää tarvittaessa vettä.

Keitä nuudelit eri kattilassa ja laita ne annoskulhoihin. Jaa kattilasta keittoa nuudelien päälle. Nauti!


No comments:

Post a Comment