Mitä leipoa, kun
kylään on tulossa n. 15 henkilöä ikähaitarilla 9-65v.? Suolainen piirakka on
varmaa settiä. Pinaatti-sienitäytteellä se maistui niin teini-ikäiselle pojalle
kuin muillekin seurueen jäsenille. Hädin tuskin sain piirakasta edes kuvaa
ennen kuin kaikki oli kadonnut!
(Pellillinen. Jos
haluat tehdä yhden piirakkavuoallisen, tee puolikas annos)
Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä
Täyte:
500 g pakastepinaattia
3 dl tuoreita
suppilovahveroita (tai pakasteesta vastaava määrä)
1 pkt herkkusieniä
3 kananmunaa
3 dl
juustoraastetta
150 g
tuorejuustoa (pippuri- tai yrttimaustettua)
MustapippuriSuolaa
Nypi pohjaa
varten kylmään rasvaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää vesi ja muokkaa taikina
tasaiseksi. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää siihen hieman jauhoja. Jos se
taas ei pysy yhtenä kasana, vaan on muruista, lisää hieman vettä. Painele
taikina pellille ja tee siihen parin sentin reunat. Paista pohjaa 200 asteessa
n. 10 minuuttia.
Tee täyte: Pilko
sienet. Sulata pinaatti ja paista sitä pannulla yhdessä sienten kanssa, kunnes
suurin osa nesteestä on haihtunut. Jos piirakkaan laitta turhan vetistä
täytettä, tulee pohjasta vetistä mössöä, eikä piirakka pysy kasassa. Täytteen
ei tarvitse kuitenkaan ihan rutikuivaa olla, mutta kuivahkoa. Levitä
pinaatti-sienitäyte uunista tulleen pohjan päälle. Sekoita kulhossa kanamunat,
juustoraaste, tuorejuusto ja mausteet. Kaada juustoseos pinaattitäytteen
päälle. Paista 200 asteessa n. puoli tuntia.
No comments:
Post a Comment