Nov 21, 2011

Pinaatti-sienipiirakka


Mitä leipoa, kun kylään on tulossa n. 15 henkilöä ikähaitarilla 9-65v.? Suolainen piirakka on varmaa settiä. Pinaatti-sienitäytteellä se maistui niin teini-ikäiselle pojalle kuin muillekin seurueen jäsenille. Hädin tuskin sain piirakasta edes kuvaa ennen kuin kaikki oli kadonnut!



(Pellillinen. Jos haluat tehdä yhden piirakkavuoallisen, tee puolikas annos)
 
Pohja:

200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1 dl kylmää vettä
 

Täyte:
500 g pakastepinaattia

3 dl tuoreita suppilovahveroita (tai pakasteesta vastaava määrä)
1 pkt herkkusieniä

3 kananmunaa
3 dl juustoraastetta

150 g tuorejuustoa (pippuri- tai yrttimaustettua)
Mustapippuri

Suolaa

Nypi pohjaa varten kylmään rasvaan jauhot ja leivinjauhe. Lisää vesi ja muokkaa taikina tasaiseksi. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää siihen hieman jauhoja. Jos se taas ei pysy yhtenä kasana, vaan on muruista, lisää hieman vettä. Painele taikina pellille ja tee siihen parin sentin reunat. Paista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Tee täyte: Pilko sienet. Sulata pinaatti ja paista sitä pannulla yhdessä sienten kanssa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Jos piirakkaan laitta turhan vetistä täytettä, tulee pohjasta vetistä mössöä, eikä piirakka pysy kasassa. Täytteen ei tarvitse kuitenkaan ihan rutikuivaa olla, mutta kuivahkoa. Levitä pinaatti-sienitäyte uunista tulleen pohjan päälle. Sekoita kulhossa kanamunat, juustoraaste, tuorejuusto ja mausteet. Kaada juustoseos pinaattitäytteen päälle. Paista 200 asteessa n. puoli tuntia.

No comments:

Post a Comment