Resepti on
mukaelma Suuresta kasvisruokakeittokirjasta (Susan Tomnay)
löytyneestä reseptistä.
3 dl kädenlämpöistä vettä
3 tl kuivahiivaa
2 tl sokeria
4-5 rkl
oliiviöljyä
6 dl vehnäjauhoja
(osan voi halutessaan korvata esim. leseillä)
2 tl suolaa
2
valkosipulinkynttä
Tuoretta
rosmariinia
oliiveja
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri ja 1 rkl öljyä ja 2 dl jauhoja. Anna turvota lämpimässä paikassa 10 minuuttia.
Sekoita 1 tl suolaa jauhoihin ja lisää hiivaseokseen pikkuhiljaa. Sekoita ensin puuhaarukalla ja myöhemmin kädellä. Kun jauho-suolaseos on lisätty, kaada taikina alustalle ja vaivaa sitä n. 10 minuuttia. Levitä kulhon reunoille ja pohjalle hieman öljyä ja laita taikinapallo kulhoon. Peitä leivinliinalla ja anna nousta lämpimässä paikassa n. 1 tunti.
Kohotuksen jälkeen siirrä taikina leivinalustalle ja vaivaa siitä ilmat
pois. Levitä taikina öljyttyyn uunivuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota n. 20
minuuttia.
Purista valkosipulinkynnet ja lisää ne n. 2 rkl oliiviöljyä. Painele focaccian pintaan
sormella koloja ja sivele pinta valkosipuli-öljy-seoksella. Painele päälle
vielä halkaistuja oliiveja ja ripottele pintaan rosmariinia ja suolaa.
Paista 200
asteessa n. 25-30 minuuttia.
No comments:
Post a Comment