Viime viikonloppuna
olleissa juhlissa oli napostelupöytä, eli tarjolla oli erilaisia pieniä,
helposti ilman lautasta syötäviä herkkuja. Lupauduin tekemään juhliin joitain
makeaa. Koska porukkaa oli kohtalaisen paljon ja tiedossa ennakkoon oli vain
yksi makea naposteltava, halusin tehdä jotain kohtalaisen varmasti kaikkia
miellyttävää. Mikä sen parempi kuin makean raikkaat porkkanakakut!
Tein kakut tavallisen
kokoisiin muffinssivuokiin, jotta ne olisivat helppoja syödä. Pakkauksesta
paljastuikin hauskan näköisiä vuokia, joten kakuista sai ilman mitään vaivaa
myös tavallista näyttävämpiä! Tykkään muutoinkin tehdä kakkuja
muffinssivuokiin. Silloin ylijääneet on helppo pakastaa ja ottaa pakastimesta
vaikka yksitellen sulamaan. Jopa porkkanakakun juustokuorrute on säilynyt
pakkasessa muutamia viikkoja oikein hyvänä. Lisäksi isommissa juhlissa menekkiä
on helpompi arvioida ja hallita, kun kakut ovat annospaloina.
(n. 20 kpl)
100 g margariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl porkkanaraastetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu
2 dl tomusokeria
Sulata margariini. Vatkaa
kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon porkkanaraaste, vaniljasokeri,
sula margariini, vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja kaneli. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin tai voitele ja jauhota uunivuoka ja
kaada taikina siihen. Paista kakkuja 200 asteessa n. 25 minuuttia. Uunivuoassa
oleva kakku kestää hieman kauemmin, n. 30 minuuttia. Jäähdytä.
Laita tuorejuusto kulhoon ja
purista mukaan sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeria pikkuhiljaa
ja sekoita. Tarkista välillä maku, jottei kuorrutteesta tule liian makeaa. Kun
kakut ovat jäähtyneet, levitä kuorrutus niiden päälle.
No comments:
Post a Comment