Nov 9, 2011

Porkkanakakut

 
Viime viikonloppuna olleissa juhlissa oli napostelupöytä, eli tarjolla oli erilaisia pieniä, helposti ilman lautasta syötäviä herkkuja. Lupauduin tekemään juhliin joitain makeaa. Koska porukkaa oli kohtalaisen paljon ja tiedossa ennakkoon oli vain yksi makea naposteltava, halusin tehdä jotain kohtalaisen varmasti kaikkia miellyttävää. Mikä sen parempi kuin makean raikkaat porkkanakakut!

Tein kakut tavallisen kokoisiin muffinssivuokiin, jotta ne olisivat helppoja syödä. Pakkauksesta paljastuikin hauskan näköisiä vuokia, joten kakuista sai ilman mitään vaivaa myös tavallista näyttävämpiä! Tykkään muutoinkin tehdä kakkuja muffinssivuokiin. Silloin ylijääneet on helppo pakastaa ja ottaa pakastimesta vaikka yksitellen sulamaan. Jopa porkkanakakun juustokuorrute on säilynyt pakkasessa muutamia viikkoja oikein hyvänä. Lisäksi isommissa juhlissa menekkiä on helpompi arvioida ja hallita, kun kakut ovat annospaloina.



(n. 20 kpl)
100 g margariinia

2 kananmunaa
2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria
3 dl porkkanaraastetta

2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu

2 dl tomusokeria


Sulata margariini. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon porkkanaraaste, vaniljasokeri, sula margariini, vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina tasaisesti muffinssivuokiin tai voitele ja jauhota uunivuoka ja kaada taikina siihen. Paista kakkuja 200 asteessa n. 25 minuuttia. Uunivuoassa oleva kakku kestää hieman kauemmin, n. 30 minuuttia. Jäähdytä.
Laita tuorejuusto kulhoon ja purista mukaan sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeria pikkuhiljaa ja sekoita. Tarkista välillä maku, jottei kuorrutteesta tule liian makeaa. Kun kakut ovat jäähtyneet, levitä kuorrutus niiden päälle.



No comments:

Post a Comment