Nov 2, 2011

Lammaslihapullat


Edellisestä postauksesta löytyy ohje mahtavalle tomaattikastikkeelle, jonka käyttötapoja voi varioida lähes loputtomasti. Silloin kun kastiketta tulee keiteltyä, on mukavaa käyttää sitä johonkin extrakivaan ruokaan. Lammaslihapullat ovat mielestäni juuri sitä.



400 g lampaanjauhelihaa
1 sipuli tai 2 pientä kevätsipulia varsineen
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
1 dl vettä
Suolaa
Rosmariinia
Mustapippuria

Sekoita korppujauhot veteen. Itse käytän sen verran vähän korppujauhoja muuten, että en viitsi niitä yleensä ostaa. Sen sijaan murustelen kuivahtanutta leipää, näkkäriä tms. taikinaan. Anna korppujauhon turvota vedessä muutaman minuutin. Lisää leipähöttöön kananmuna, pieneksi pilkottu sipuli ja mausteet. Sekoita. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikinasta pullia ja laita pullat uunivuokaan, jossa on muutaman sentin verran tomaattikastiketta. Paista pullia 220 asteessa n. 15 min. Kypsyysaste kannattaa tarkistaa halkaisemalla yksi pulla. Tarjoa pastan tai riisin kanssa.

No comments:

Post a Comment