Nov 29, 2011

Keitetyt hedelmät jäätelöllä


Sokeriliemessä keitetyt hedelmät ja jätski ei voi jättää ketään kylmäksi. Tässä yhdistyy loistavalla tavalla kylmä ja kuuma, makea ja hapan ja lisäksi voi myös liekkiä, että se on vähän terveellisempi jälkiruoka, kun siinä on hedelmiäkin. Eikö?

Tämä sopii jälkiruoaksi erityisesti silloin, kun on aikaa keitellä hedelmiä pehmeiksi, mutta ei halua koko aikaa olla keittiössä. Eli esimerkiksi silloin, kun on kavereita illallisella ja mieluummin haluaa jutella vieraiden kanssa pöydän ääressä ja antaa kattilan porista keittiössä yksikseen.

  

(4 hlö:lle)

6 tuoretta luumua (tähän sopii hyvin myös esim. kirsikat tai viikunat)

½ vettä
½ dl sokeria tai 3rkl hunajaa

2 rkl Cointreauta
 
Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna poreilla hiljaisella lämmöllä n. puoli tuntia tai kunnes hedelmät ovat pehmeitä ja koostumus on hieman hillomainen. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa!

No comments:

Post a Comment