Sokeriliemessä
keitetyt hedelmät ja jätski ei voi jättää ketään kylmäksi. Tässä yhdistyy
loistavalla tavalla kylmä ja kuuma, makea ja hapan ja lisäksi voi myös liekkiä,
että se on vähän terveellisempi jälkiruoka, kun siinä on hedelmiäkin. Eikö?
Tämä sopii
jälkiruoaksi erityisesti silloin, kun on aikaa keitellä hedelmiä pehmeiksi,
mutta ei halua koko aikaa olla keittiössä. Eli esimerkiksi silloin, kun on
kavereita illallisella ja mieluummin haluaa jutella vieraiden kanssa pöydän
ääressä ja antaa kattilan porista keittiössä yksikseen.
(4 hlö:lle)
6 tuoretta luumua (tähän sopii hyvin myös esim. kirsikat tai viikunat)
½ vettä
½ dl sokeria tai
3rkl hunajaa
2 rkl Cointreauta
Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna poreilla hiljaisella lämmöllä n. puoli tuntia tai kunnes hedelmät ovat pehmeitä ja koostumus on hieman hillomainen. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa!
No comments:
Post a Comment