Nov 3, 2011

Linssikeitto intialaisittain


Linssikeitto on yksi suosikeistani talvella. Se on ihanan pehmeää, maukasta ja siitä saa tehtyä loputtomasti erilaisia variaatioita. Tällä kertaa mausteina toimii currytahna ja kookos, eli syödessä voi laittaa kynttilöitä ja suitsukkeita palamaan, sulkea silmänsä ja hetken kuvitella olevansa muualla kuin räntäsateisessa Suomessa!


(3-4 annosta)

1 iso sipuli
2 kynttä valkosipulia

2 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa

3 dl kuivattuja punaisia linssejä
2 tl punaista currytahnaa

2 rkl öljyä
3 dl kookosmaitoa

2 dl vettä
Suolaa

Mustapippuria
Päälle raejuustoa



Pilko sipulit, perunat ja porkkana. Mitä pienempiä jaksat pilkkoa, sitä lyhyempi on tietysti keittoaika, eli kärsivällisyys palkitaan!

Lämmitä öljy kattilassa ja paista currytahnaa siinä minuutti-pari. Lisää valkosipuli- ja sipulikuutiot. Paista hetki. Lisää porkkanat ja perunat. Paista hetki ennen kuin lisäät kookosmaidon, veden ja linssit. Veden määrää voit säätää sen mukaan, kuinka löysästä sosekeitosta pidät.  Anna poreilla hiljalleen n. 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää suola ja pippuri. Soseuta keitto ja tarkista maku. Tarjoile raejuuston kanssa!

No comments:

Post a Comment