Linssikeitto on
yksi suosikeistani talvella. Se on ihanan pehmeää, maukasta ja siitä saa tehtyä
loputtomasti erilaisia variaatioita. Tällä kertaa mausteina toimii currytahna
ja kookos, eli syödessä voi laittaa kynttilöitä ja suitsukkeita palamaan,
sulkea silmänsä ja hetken kuvitella olevansa muualla kuin räntäsateisessa
Suomessa!
(3-4 annosta)
1 iso sipuli
2 kynttä
valkosipulia
2 keskikokoista
perunaa
2 porkkanaa
3 dl kuivattuja
punaisia linssejä
2 tl punaista
currytahnaa
2 rkl öljyä
3 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
Suolaa
Mustapippuria
Päälle raejuustoa
Pilko sipulit,
perunat ja porkkana. Mitä pienempiä jaksat pilkkoa, sitä lyhyempi on tietysti
keittoaika, eli kärsivällisyys palkitaan!
Lämmitä öljy
kattilassa ja paista currytahnaa siinä minuutti-pari. Lisää valkosipuli- ja
sipulikuutiot. Paista hetki. Lisää porkkanat ja perunat. Paista hetki ennen
kuin lisäät kookosmaidon, veden ja linssit. Veden määrää voit säätää sen
mukaan, kuinka löysästä sosekeitosta pidät. Anna poreilla hiljalleen n. 20 minuuttia tai
kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää suola ja pippuri. Soseuta keitto ja tarkista
maku. Tarjoile raejuuston kanssa!
No comments:
Post a Comment