Nov 15, 2011

katkarapupasta valkosipulilla

Tämä resepti kuuluu ehdottomasti arjen sankariruokiin, eli se valmistuu nopeasti ja aineitakin on kohtalaisen vähän. Kannattaa pitää katkarapuja pakastimessa tämän varalle, niin reseptin voi ottaa käyttöön milloin vain. Tämän ruoan teko vie todellakin vain juuri niin kauan kuin spagetin kestää kypsyä. Resepti löysi tiensä perusrepertuaariini viime kesänä, kun Italiassa asunut kaveri suositteli tätä. Valkosipulin ystävänä minun piti tietenkin päästä heti tätä kokeilemaan.

Tämä ruoka tosiaan takaa vahvan valkosipulinhajun, joten jos se ei miellytä, ei tämä ehkä ole sinun ruokasi. Vegaaniversion voi tästä helposti tehdä, jos vaihtaa katkaravut esimerkiksi tofuun.



(2 hlö:lle)

3 valkosipulinkynttä
½ dl öljyä

Kuivattua basilikaa
100g katkarapuja

1 tomaatti
1/2 sitruunan mehu
Spagettia

Laita spagettivesi kiehumaan. Sulata katkaravut, jos ne ovat jäässä. Lämmitä öljy paistinpannussa keskilämmöllä ja lisää siihen pilkotut valkosipulit ja kuivattu basilika. Paista mausteita pikkuhiljaa öljyssä. Kun spagetit ovat kiehuneet hetken, lisää paistinpannuun katkaravut ja pilkottu tomaatti. Paista hetki.
Kun spagetti on hieman vielä raakaa, lisää spagetti paistinpannuun ja laita mukaan hieman spagetin keitinvettä. Ideana on, että spagetti kiehuu kypsäksi paistinpannussa, jolloin se imee itseensä valkosipulin ja basilikan maut. Lisää vettä pikkuhiljaa, kunnes spagetti on kypsää. Purista lopuksi sitruunanmehu spagetin päälle ja tarjoile!


No comments:

Post a Comment