Leipävuokaa
ensimmäistä kertaa käytin oikeasti leivän leipomiseen. Oli se vaan helppoa. Ei
vaivaamista, vaan hieman löysä taikina vaan vuokaan. Mahtavaa!
1 leipä
2 dl ruisjuurta
3,5 dl vettä
3 dl ruisjauhoja
3 dl
kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaaOta ruisjuuri lämpöiseen ja anna sen käydä yön yli. Ota juuresta 2 dl ja sekoita siihen 2 dl vettä ja 2 dl ruisjauhoja. Anna käydä lämpimässä paikassa yön yli tai n. 8h. Sekoita taikinaan kaurahiutaleet ja loput vedestä. Anna levätä n. puoli tuntia, jotta kaurahiutaleet ehtivät turvota. Lisää loput ruisjauhot, vehnäjauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi. Taikinan pitäisi olla suurin piirtein puuron paksuista.
Kaada taikina
vuokaan ja anna kohota n. ½ tuntia. Paista 225 asteessa n. 45 minuuttia.
Juurevan näköistä leipää!
ReplyDeleteLeipä oli tosiaan aika tanakkaa, ihan kunnon kamaa :) Huomasin, että tämä sopii loistavasti ihmisille, joilla leipää ei hirveästi kulu. Leipomisesta on nimittäin jo pari viikkoa ja vieläkin leipä on ihan syömäkelpoista. Kun kohotukseen käyttää pelkkää juurta, tulee leivästä sen verran hapanta, että siinä ei home viihdy. Mahtavaa!
ReplyDelete