Ensimmäisenä
mieleen tulivat pienet pizzat, mutta pohdin leviävätkö ne liian helposti syliin
autossa. Päätin tehdä pizzat calzone-tyyliin taitettuina, jolloin ne rupesivat
jo näyttämään pasteijoilta. Lopulta vielä lisäsin täytteeseen kananmunaa, jotta
täyte olisi hieman tankeampaa, eikä ainakaan päätyisi syliin tai ympäri autoa.
Halusin kuitenkin säilyttää taikinan pizzataikinana, koska en ole suuri
voitaikinan ystävä. Se on turhan rasvaista ja murenee syliin kuitenkin.
Lopputulos oli erittäin toimiva. Kaikki
kriteerit täyttyivät. Loput laitoin pakastimeen ja sieltäkin ne ovat maistuneet
välipaloiksi tai nopeiksi lounaiksi.
Taikina:
2,5 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
Täyte
400g naudan
jauhelihaa
1 purkki
tomaattimurskaa
1 sipuli
2
valkosipulinkynttä
Oreganoa
Suolaa
Mustapippuria
1 kananmuna
1,5 dl raastettua
parmesaania
Tee taikina: Sekoita
hiiva lämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhot. Jos taikina tuntuu liian
löysältä, lisää jauhoja. Anna taikinan levätä.
Tee täyte: Pilko sipuli
ja paista sitä jauhelihan kanssa paistinpannulla kunnes liha on kypsää. Lisää
tomaattimurska ja mausteet. Anna porista, kunnes ylimääräinen neste on
haihtunut. Sekoita kananmuna ja juustoraaste. Kun jauhelihatäyte on hieman
jäähtynyt, sekoita muna-juustoseos siihen.
Jaa taikina 20
osaan. Pyörittele palat palloiksi, paina lyttyyn ja kauli n 15 cm
halkaisijaltaan oleviksi ympyröiksi. Laita toiselle puolelle 1-2
ruokalusikallista täytettä. Kostuta reunaa ja paina reunat toisiaan vastaan.
Painele haarukalla reikiä pasteijoiden päälle.
Paista 200
asteessa n. 30 minuuttia.
No comments:
Post a Comment