Linssikeittoa on
kiva muunnella aina hieman erilaisilla mausteilla, esim. currytahnoilla niin kuin täällä. Joskus
on kuitenkin kiva syödä ihan perusversiota ilman mitään kummallisuuksia. Vannoutuneinkin
perunan ja lihakastikkeen nimeen vannova syöjä ei voi olla pitämättä tästä
linssikeitosta, koska maut tulevat niinkin perustavanlaatuisista elintarvikkeista
kuin perunasta, porkkanasta ja sipulista. Jos perheessä siis on joku, joka suhtautuu
epäilevästi linsseihin, voi tällä aloittaa siedätyshoidon!
4:lle hengelle
4 porkkanaa
3 perunaa
1 sipuli
3 dl punaisia
linssejä
½ litraa vettä
Suolaa
Mustapippuria
Yrttejä
Kuori ja pilko
kasvikset. Paista sipuleita hetki kattilassa. Kun ne alkavat ruskistua, lisää
perunat, porkkanat ja vesi. Anna kiehua, kunnes perunat ovat puolikypsiä. Lisää
huuhdellut linssit ja jätä porisemaan. Jos keitto uhkaa kuivua, lisää vettä.
Kun linssit ja perunat ovat kypsiä, soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta.
Kuvassa keiton
päälle on puristettu hieman sitruunanmehu ja laitettu muutama kapris. Hyvin
keiton kanssa sopii myös raejuusto tai esim. paahdetut kurpitsansiemenet.
No comments:
Post a Comment