Reseptejä leivän juuresta latva-artisokkaan ja kaikkea niiden väliltä.
Jan 20, 2012
Salad niҫoise kinkulla
Salad niҫoise on
pitkään ollut yksi suosikeistani, kun mietitään ruokaisia salaatteja. Se on
raikasta, ravitsevaa ja yksinkertaisesti hyvää! Mutta, mutta. Siihen
perinteisesti tulee tonnikalaa. Koska tonnikalaa kalastetaan aivan liikaa ja
kestämättömällä tavalla, ei sitä pitäisi syödä. Siispä korvasin tonnikalan
serrano-kinkulla ja niin salad niҫoise tekee koukkauksen espanjaan, ehkä sen
pitäisi siis olla vaikka ensalada castellano? Salaatissa on muitakin salad
niҫoiselle epätyypillisiä aineita johtuen lähikaupan valikoimasta.
2:lle hengelle
3 perunaa
1 purkki
lehtisalaattia
1 avokado
10 oliivia
20 kaprista
2 kananmunaa
80g serrano-kinkkua
Kourallinen cashew-pähkinöitä
Parmesaanilastuja
Kuori, keitä ja
jäähdytä perunat ja leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi. Keitä kananmunat ja
leikkaa pitkittäin neljään osaan. Pese ja pilko salaatti ja pilko avokado.
Aloita salaatin kokoaminen salaatinlehdistä. Lisää sitten muut ainekset
kerroksittain. Salaatinkastikkeena käytin tätä.
No comments:
Post a Comment