Jan 20, 2012

Salad niҫoise kinkulla

Salad niҫoise on pitkään ollut yksi suosikeistani, kun mietitään ruokaisia salaatteja. Se on raikasta, ravitsevaa ja yksinkertaisesti hyvää! Mutta, mutta. Siihen perinteisesti tulee tonnikalaa. Koska tonnikalaa kalastetaan aivan liikaa ja kestämättömällä tavalla, ei sitä pitäisi syödä. Siispä korvasin tonnikalan serrano-kinkulla ja niin salad niҫoise tekee koukkauksen espanjaan, ehkä sen pitäisi siis olla vaikka ensalada castellano? Salaatissa on muitakin salad niҫoiselle epätyypillisiä aineita johtuen lähikaupan valikoimasta.




2:lle hengelle

3 perunaa
1 purkki lehtisalaattia

1 avokado
10 oliivia

20 kaprista
2 kananmunaa

80g serrano-kinkkua
Kourallinen cashew-pähkinöitä

Parmesaanilastuja

Kuori, keitä ja jäähdytä perunat ja leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi. Keitä kananmunat ja leikkaa pitkittäin neljään osaan. Pese ja pilko salaatti ja pilko avokado. Aloita salaatin kokoaminen salaatinlehdistä. Lisää sitten muut ainekset kerroksittain. Salaatinkastikkeena käytin tätä.

No comments:

Post a Comment