Tähän aikaan
vuodesta joutuu hieman miettimään, kuinka tehdä kauteen sopivaa ruokaa, kun
käytännössä sesongissa ovat vain juurekset. Toki etelän sesonkeja voi myös
käyttää hyväksi. Tässä kuitenkin juuresresepti!
3-4 hlö:lle
4 perunaa
3 porkkanaa
1 sipuli
4 kpl
chorizo-makkaroita (n. 10cm:n pätkiä)
1 kananmuna/hlö
Suolaa ja
mustapippuria
+ suolakurkkua ja
punajuurta
Leikkaa sipuli,
porkkanat ja perunat pieniksi kuutioiksi. Kuullosta sipulit ja nosta ne
lautaselle odottamaan. Laita paistinpannu matalalle lämmölle ja paista perunoita
hiljalleen kannen alle. Muista sekoittaa niitä vähän väliä. Kun perunat alkavat
kypsyä, lisää porkkanat ja jatkaa paistamista. Kun perunat ja porkkanat ovat
kypsiä, nosta ne lautaselle odottamaan. Pilko chorizot ja paista niitä pannulla
kohtalaisen kovalla lämmöllä. Kun makkarat ovat paistuneet ja ylimääräinen
rasva irronnut niistä pannulle, nosta makkarat paperin päälle valumaan. Kaada
ylimääräinen rasva pois ja sekoita kaikki aineet pannussa. Mausta. Lämmitä
hieman, jos juurekset ehtivät viiletä. Paista munakkaat ja tarjoile pyttipannu
suolakurkun ja etikkapunajuurten kanssa.
No comments:
Post a Comment