Jan 27, 2012

Kotitekoinen pyttipannu


Tähän aikaan vuodesta joutuu hieman miettimään, kuinka tehdä kauteen sopivaa ruokaa, kun käytännössä sesongissa ovat vain juurekset. Toki etelän sesonkeja voi myös käyttää hyväksi. Tässä kuitenkin juuresresepti!

3-4 hlö:lle

4 perunaa
3 porkkanaa

1 sipuli
4 kpl chorizo-makkaroita (n. 10cm:n pätkiä)

1 kananmuna/hlö
Suolaa ja mustapippuria

+ suolakurkkua ja punajuurta

Leikkaa sipuli, porkkanat ja perunat pieniksi kuutioiksi. Kuullosta sipulit ja nosta ne lautaselle odottamaan. Laita paistinpannu matalalle lämmölle ja paista perunoita hiljalleen kannen alle. Muista sekoittaa niitä vähän väliä. Kun perunat alkavat kypsyä, lisää porkkanat ja jatkaa paistamista. Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, nosta ne lautaselle odottamaan. Pilko chorizot ja paista niitä pannulla kohtalaisen kovalla lämmöllä. Kun makkarat ovat paistuneet ja ylimääräinen rasva irronnut niistä pannulle, nosta makkarat paperin päälle valumaan. Kaada ylimääräinen rasva pois ja sekoita kaikki aineet pannussa. Mausta. Lämmitä hieman, jos juurekset ehtivät viiletä. Paista munakkaat ja tarjoile pyttipannu suolakurkun ja etikkapunajuurten kanssa.

No comments:

Post a Comment