Feb 2, 2012

Todella mehevä banaanikakku


Kuivakakut ovat usein turhan kuivia, mutta kun niihin lisää porkkanaa tai banaania, ollaan mehevämmällä meiningillä. Tämä kakku oli odotuksiakin mehevämpää ja niille, jotka haluavat kakusta hieman tanakampaa, suosittelen lisäämään ohjeeseen hieman jauhoja. Resepti on alun perin täältä, mutta tein siihen muutamia muutoksia.


Puolikas leipävuoallinen

2 dl jauhoja
3/4 dl siirappia

½ tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

½ tl suolaa

50 g sulatettua voita

1 dl maustamatonta jogurttia

1 munaa

2 kypsää banaania

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muusaa toisessa kulhossa banaanit ja lisää niihin sulatettu rasva, jogurtti ja kananmuna. Lisää kuivat aineet banaaniseokseen ja sekoita hyvin. Taikinan kuuluukin olla löysää, ei huolta. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 200-asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.

Koska kakun ulkonäkö ei ole kovin mairitteleva, on kuorrutus hyvä idea. Tämä oli oikein toimiva:
1 dl tomusokeria

2 rkl leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta
2 tl espressoa

1 rkl vettä
20g rasvaa.

Sekoita kuiviin aineksiin espresso ja vesi (tai 2 rkl tavallista kahvia). Sekoita hyvin. Lisää vielä sulatettu rasva ja sekoita.

No comments:

Post a Comment