Kuivakakut ovat usein turhan kuivia, mutta kun niihin lisää porkkanaa tai banaania, ollaan mehevämmällä meiningillä. Tämä kakku oli odotuksiakin mehevämpää ja niille, jotka haluavat kakusta hieman tanakampaa, suosittelen lisäämään ohjeeseen hieman jauhoja. Resepti on alun perin täältä, mutta tein siihen muutamia muutoksia.
Puolikas leipävuoallinen
2 dl jauhoja
3/4 dl siirappia½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
50 g sulatettua voita
1 dl maustamatonta jogurttia
1 munaa
2 kypsää banaania
Sekoita kuivat aineet keskenään. Muusaa toisessa kulhossa banaanit ja lisää
niihin sulatettu rasva, jogurtti ja kananmuna. Lisää kuivat aineet banaaniseokseen
ja sekoita hyvin. Taikinan kuuluukin olla löysää, ei huolta. Kaada seos leivinpaperilla
vuorattuun vuokaan. Paista 200-asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.
Koska kakun ulkonäkö
ei ole kovin mairitteleva, on kuorrutus hyvä idea. Tämä oli oikein toimiva:
1 dl tomusokeria
2 rkl leivontaan
tarkoitettua kaakaojauhetta
2 tl espressoa
1 rkl vettä
20g rasvaa.
Sekoita kuiviin
aineksiin espresso ja vesi (tai 2 rkl tavallista kahvia). Sekoita hyvin. Lisää
vielä sulatettu rasva ja sekoita.
No comments:
Post a Comment