Feb 17, 2012

Tehopakkaus


Jotkut väittävät vihersmoothien tuovan energiaa, parantavan vatsan, heleyttävän ihon ja vaikka mitä muuta. Mun mielestä se on pääasiassa hyvää. Kunhan siihen muistaa laittaa tarpeeksi hyvän makuisia raaka-aineita. Näitä tuli joutua erityisesti viime talvena, kun oli joskus sellainen olo, että mikään kiinteä ei mene kyllä alas. Voisin siis kuvitella, että sopii myös flunssaa poteville. Lisäksi vihersmoothiet on kyllä kätevä tapa syödä riittävästi tuoreita kasviksia ja hedelmiä. Tässä menee helposti yhdellä huitaisulla koko suositeltu päiväannos.

Variaatioita voi tehdä käytännössä loputtomasti. Itse olen havainnut hyväksi laittaa pohjalle kurkkua, sitten mukaan pääasiassa hedelmiä. Vehnänoras on smoothiessa myös hyvä. Se on käsittääkseni superterveellistä, mutta muuten ehkä vähän jotenkin liian kuituisaa syötäväksi. Soseutettuna sitä ei edes huomaa muiden mukana. Kerran laitoin vihersmoothieen selleriä. En suosittele. Sen maku kyllä tunki läpi kaikista muista niin voimakkaasti. Kokeilin kerran myös veriappelsiinia. Se oli maultaan ihan hyvä, mutta kun punaisen hedelmälihan soseutti muuten vihreään mössöön, ei visuaalinen lopputulos ollut kovin houkutteleva. Erityisen hyvin vihersmoothiessa ovat toimineet ananas, omena, päärynä ja kiivi.




2 hengelle

Puolikas kurkku
1 omena

2 kiiviä
1 limen mehu

2 dl vettä
jääpaloja



Kuori omena ja kiivit. Leikkaa ne sekä kurkku paloiksi ja laita tehosekoittimeen. Purista limen mehu sekaan. Lisää vesi ja surauta tehosekoittimess tasaiseksi.


No comments:

Post a Comment