Onnistuneista
laskiasipullavariaatioista kuitenkin enemmän: Täällä laskiaispullia myydään
myös jättimäisinä kakkuversioina. Eli siis että on tehty ja täytetty yksi iso
pulla, ja siitä sitten leikataan paloja kuin kakusta. Tiistaina tätä ihmetystä
sitten tekemällä testasin. Ystävänpäivän kunniaksi tein pullasta
sydämenmallisen laittamalla taikinan vuokaan. Koska tässä taloudessa 50% vaatii
saada pullansa hillolla ja 50% mantelimassalla, täytin kakusta toisen puolen
toisella ja toisen toisella.
Puolen litran
taikinasta tuli tämän kakun lisäksi 2 pellillistä muuta pullaa.
2 desin pullataikina
2 dl kermaa
Hilloa tai mantelimassaa
Kun pullataikina on valmis, painele se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia. Kosko koko on normaalipullaa isompi, kasvaa myös paistoaika selvästi. Kannattaa välillä koputella pohjaan ja kuulostella, onko ääni jo kypsän oloinen matala kumahdus. Kun pulla on kypsä, anna sen jäähtyä ja leikkaa sitten siitä hattu pois. Vaahdota kerma ja täytä pulla.
No comments:
Post a Comment