Feb 18, 2012

Pullakakku mutta ei boston

Laskiaispullat ovat helmikuinen hitti myös Ruotsissa. Tosin täällä näytetään niiden kanssa olevan hieman luovempia kuin Suomessa. Joskus luovuus osuu nappiin joskus ei. Tästä jälkimmäisestä yksi esimerkki on viime viikonloppuna leipomosta ostetut pullat. Olisittepa nähneet mun ilmeen, kun mantelimassa ja hillon sijaan pullasta löytyikin epämääräinen klöntti suklaata!

Onnistuneista laskiasipullavariaatioista kuitenkin enemmän: Täällä laskiaispullia myydään myös jättimäisinä kakkuversioina. Eli siis että on tehty ja täytetty yksi iso pulla, ja siitä sitten leikataan paloja kuin kakusta. Tiistaina tätä ihmetystä sitten tekemällä testasin. Ystävänpäivän kunniaksi tein pullasta sydämenmallisen laittamalla taikinan vuokaan. Koska tässä taloudessa 50% vaatii saada pullansa hillolla ja 50% mantelimassalla, täytin kakusta toisen puolen toisella ja toisen toisella.

Puolen litran taikinasta tuli tämän kakun lisäksi 2 pellillistä muuta pullaa.




2 desin pullataikina

2 dl kermaa

Hilloa tai mantelimassaa


Kun pullataikina on valmis, painele se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia. Kosko koko on normaalipullaa isompi, kasvaa myös paistoaika selvästi. Kannattaa välillä koputella pohjaan ja kuulostella, onko ääni jo kypsän oloinen matala kumahdus. Kun pulla on kypsä, anna sen jäähtyä ja leikkaa sitten siitä hattu pois. Vaahdota kerma ja täytä pulla.

No comments:

Post a Comment