Tämän vuoden
tavoitteeksi olen ottanut käyttää enemmän paikallisia kaloja, ja erityisesti
muutakin kuin lohta. Tässä taloudessa kalareseptikanta on ollut aika heppoista
ja yksi bravuureista on ollut ottaa valmis savusiika ulos muovipakkauksestaan.
Lisäksi käytössä on ollut muutama lohiresepti, kuten tässä ja tässä.
Kauppahallin läpi kävellessäni uskaltauduin pysähtymään kalatiskille ja hetken
mielijohteesta otin neljä ahvenfileetä. Pienen googlailun jälkeen bongasin
hyvän ja yksinkertaisen kuuloisen reseptin täälltä ja päätin yrittää, josko
ahvenista saisi maistuvia. Koska salvia tuoksui niin ihanan voimakkaalle mutta
maku oli aika halju, päädyin moninkertaistamaan sen määrän reseptissä.
2:lle
4 ahvenfileetä
2-3
ruokalusikallista margariinia
15 salvian lehteä
2 valkosipulin
kynttä
Suolaa
Mustapippuria
Hienonna
salvialehdet ja leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Kuumenna pannu ja
silata margariini siinä. Kun margariini on sulanut, lisää valkosipuli ja
salvia, sekä hieman suolaa ja pippuria. Anna mausteiden hetki lämmetä. Lisää
ahvenfileet pannuun ja paista kypsiksi. Tarjoa fileet lohkoperunoiden kanssa ja
käytä pannuun jäänyt margarini-mausteseos kastikkeena.
No comments:
Post a Comment