Feb 24, 2012

Salvia-ahvenet

Tämän vuoden tavoitteeksi olen ottanut käyttää enemmän paikallisia kaloja, ja erityisesti muutakin kuin lohta. Tässä taloudessa kalareseptikanta on ollut aika heppoista ja yksi bravuureista on ollut ottaa valmis savusiika ulos muovipakkauksestaan. Lisäksi käytössä on ollut muutama lohiresepti, kuten tässä ja tässä. Kauppahallin läpi kävellessäni uskaltauduin pysähtymään kalatiskille ja hetken mielijohteesta otin neljä ahvenfileetä. Pienen googlailun jälkeen bongasin hyvän ja yksinkertaisen kuuloisen reseptin täälltä ja päätin yrittää, josko ahvenista saisi maistuvia. Koska salvia tuoksui niin ihanan voimakkaalle mutta maku oli aika halju, päädyin moninkertaistamaan sen määrän reseptissä.



2:lle

4 ahvenfileetä
2-3 ruokalusikallista margariinia

15 salvian lehteä
2 valkosipulin kynttä

Suolaa
Mustapippuria

Hienonna salvialehdet ja leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Kuumenna pannu ja silata margariini siinä. Kun margariini on sulanut, lisää valkosipuli ja salvia, sekä hieman suolaa ja pippuria. Anna mausteiden hetki lämmetä. Lisää ahvenfileet pannuun ja paista kypsiksi. Tarjoa fileet lohkoperunoiden kanssa ja käytä pannuun jäänyt margarini-mausteseos kastikkeena.

No comments:

Post a Comment