Kun kaipaa vähän
jotain mausteisempaa, curryruoat toimivat hyvin. Erilaisten variaatioiden
tekeminen on myös helppoa, ei tarvitse kuin vaihtaa kasviksia, lisätä vähän
tomaattipyreetä tai mitä mieli tekeekään.
4 hlölle
2 porkkanaa
½ purjo
2 perunaa
1 lanttu
1 pkt maustamatonta
tofua + 4 rkl öljyä
3 tl vihreää currytahnaa
2
valkosipulinkynttä
2 dl kookosmaitoa
Suolaa
Riisiä
Pilko kasvikset
ja tofu pieniksi paloiksi. Paista tofun paloja öljyssä kuumassa pannussa,
kunnes niihin tulee rapsakka pinta. Nosta palat paperille, jotta ylimääräinen
öljy valuu niistä pois. Jätä tofuista jäänyt öljy pannuun ja lisää currytahna
siihen. Paista tahnaa kunnes sen tuoksu alkaa levitä keittiöön. Lisää pilkottu
valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä,
eli ensin perunat, sitten lanttu ja porkkanat ja lopuksi purjo. Kun kaikki
kasvikset ovat pannulla, lisää mukaan kookosmaito ja anna hautua kunnes
kasvikset ovat kypsiä. Voit lisätä vetää, jos kastike uhkaa kuivua liikaa. Lisää
suolaa. Tarkista maku. Lisää juuri ennen tarjoilua tofun palat takaisin
pannuun, jotta ne ehtivät lämmetä uudestaan. Tarjoa riisin kanssa.
No comments:
Post a Comment