Joskus käy niin,
että yhdestä ruokalajista ylijäävät ainekset määrittävät sen, mitä seuraavaksi
tekee. Tortellineista jäi yli kananmunan valkuaisia ja ricottajuustoa. Pienen
googlailun tuloksena päätin tehdä näistä puolukkapavlovaa, joka sopi myös
loistavasti päivän teemaan ”kaikkea mitä ei ennen ole kokeiltu”. Tulos ei ehkä
vastannut kaikkia pavlovasta kuultuja hehkutuksia, mutta ihan mukiinmenevää
kuitenkin.
Ohjeen yhdistelin
useammasta ja loput sovelsin itse.
3 kpl
2 kananmunan
valkuaista
1 dl sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
perunajauhoa
1 dl
ricottajuustoa
1 dl kermaa
1 dl jäisiä puolukoita
+ 2 rkl sokeria
Siirappia
Vatkaa valkuaiset
ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Lisää perunajauho ja muotoile vaahdosta pellille
kolme kuperaa ympyrää. Paista marenkia 100 asteessa n. tunti. Vatkaa kerma
vaahdoksi, lisää siihen ricottajuusto, puolukat ja sokeri. Säästä joitain
puolukoita koristeeksi. Kun marengit ovat paistuneet ja jäähtyneet. Lisää täyte
keskelle marenkia ja ripottele päälle muutama puolukka ja tee siirapilla
koristeviivoja pavlovien päälle.
No comments:
Post a Comment