Mar 18, 2012

Puolukkapavlovat


Joskus käy niin, että yhdestä ruokalajista ylijäävät ainekset määrittävät sen, mitä seuraavaksi tekee. Tortellineista jäi yli kananmunan valkuaisia ja ricottajuustoa. Pienen googlailun tuloksena päätin tehdä näistä puolukkapavlovaa, joka sopi myös loistavasti päivän teemaan ”kaikkea mitä ei ennen ole kokeiltu”. Tulos ei ehkä vastannut kaikkia pavlovasta kuultuja hehkutuksia, mutta ihan mukiinmenevää kuitenkin.



Ohjeen yhdistelin useammasta ja loput sovelsin itse.
3 kpl


2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoa

1 dl ricottajuustoa
1 dl kermaa

1 dl jäisiä puolukoita + 2 rkl sokeria
Siirappia

Vatkaa valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Lisää perunajauho ja muotoile vaahdosta pellille kolme kuperaa ympyrää. Paista marenkia 100 asteessa n. tunti. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen ricottajuusto, puolukat ja sokeri. Säästä joitain puolukoita koristeeksi. Kun marengit ovat paistuneet ja jäähtyneet. Lisää täyte keskelle marenkia ja ripottele päälle muutama puolukka ja tee siirapilla koristeviivoja pavlovien päälle.

No comments:

Post a Comment