Simpukoiden
laitto oli yllättävän helppoa ja lopputulos oikein hyvä. Pääsevät ehdottomasti
mun pataan uudemmankin kerran! Simpukat on myös tosi hyvä ruoka, jos tulossa on
vieraita. Simpukat voi esivalmistella ja liemen keittää valmiiksi jo etukäteen.
Sitten kun ruokaa kaivataan, simpukat vain pataan ja parin minuutin päästä
padan voi kantaa pöytään.
Simpukoiden
kylkeen tein belgialaisia perinteitä kunnioittaen ranskalaisia.
Simpukat oluessa
2:lle pääruoaksi
tai 4:lle alkupaloiksi
Voita
2 salottisipulia1 nippu tuoretta persiljaa, lehdet ja varret
1 tl korianterin siemeniä
1 kg
sinisimpukoita
1 pullo olutta
(0,33-0,5dl)
(1 loraus kermaa)
Suolaa
Mustapippuria
Valmistele
simpukat: Putsaa simpukoiden pinta juoksevan veden alla ja ota parta pois.
Kopauta simpukoita hieman pöydän kulmaan ja varmista, että ne menevät kiinni.
Jos simpukka ei sulkeudu, heitä se pois, samoin kuin ne joiden kuoret ovat
rikki. Osa simpukoista oli niin kohmeessa, että olin jo tuominnut ne pois
heitettäviksi, koska eivät sulkeutuneet, mutta jonkin ajan päästä ne heräilivät
ja menivät kiinni. Kannattaa siis olla kärsivällinen, mutta kuitenkin todella
heittää ne kaikki pois, jotka lopulta eivät sulkeudu. Laita simpukat kylmään
veteen odottaamaan. Siellä osa avautuu uudestaan.
Tee liemi:
Leikkaa salottisipulit pieniksi kuutioiksi. Irrota persiljan lehdet varsista ja
leikkaa varret pieniksi paloiksi. Sulata kattilassa voi, lisää sipulit,
persiljan varret, korianterin siemenet, suola ja pippuri ja paista niitä hetki
keskilämmöllä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää lämpöä. Lisää kattilaan
olut ja halutessasi kerma. Lisää simpukat kattilaan. Laita kansi kiinni ja anna
liemen kiehua kunnolla. Heilauta välillä kattilaa, jotta kaikki simpukat ovat
liemessä. Kun simpukat ovat auenneet, leikkaa päälle persiljanlehdet ja
tarjoile.
Sinisimpukat ovat ihania! tein itsekin jokin aika sitten ensimmäistä kertaa simpukkapadan elävistä sinisimpukoista, kyllä kannatti :) mutta tajusin tuota reseptiäsi lukiessa että meiltä unohtui ranskalaiset, aterian toisiksi tärkein osuus!
ReplyDeleteSinisimpukat on parhaita. Lempparia,"ruoka jonka ottaisin mukaan autiolle saarelle" ja hei kiva resepti ja kiva blogi :)
ReplyDelete