Lopputulos oli
oikein hyvä. Vaivaamista taikina kyllä vaati, joten jos omasta keittiöstä ei
löydy monitoimikonetta, käsilihaksia kannattaa hieman verrytellä. Sämpylöiden
teosta opin, että rajansa kaikella, rakkoon asti ei tarvitse vaivata.
2-3
patonkia
1.Päivä:
n. 1 dl juurta
2 ½ dl
kädenlämpöistä vettä
3 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
2.päivä:
4 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
3 dl
durum-vehnäjauhoja
2 rkl hunajaa
1 rkl suolaa
Aloita ensimmäisenä päivänä sekoittamalla juuri, vesi ja jauhot yhteen. Jätä esitaikina seisomaan yön yli lämpimään paikkaan.
Seuraavana
päivänä lisää esitaikinaan vesi, jauhot, hunaja ja suola. Vaivaa taikinaan n. 15
min ja jätä sitten kohoamaan lämpimään paikkaan pariksi tunniksi.
Lämmitä uuni 250
asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle alustalle, leikkaa 2-3 osaan ja muotoile
patongeiksi. Paista leipiä ensin 15 min, laske sitten lämpötilaa 200 asteeseen
ja jatka paistoa 20-25 minuuttia.
No comments:
Post a Comment