Nov 17, 2011

Linssicurry


Myönnetään, kuva ei ole huokuttelevimmasta päästä. Punainen riisi ei välttämättä ihan parhaalla tavalla tuo currykastiketta esille, mutta maistuu hyvälle ja on ilmeisesti tavallista riisiä huomattavasti terveellisempääkin. Jos yleisesti pidät intialaisista mausta, suosittelen kokeilemaan tätä. Ruoka syntyy kohtalaisen nopeasti, sopii kasvissyöjille ja vegaaneillekin ja ennen kaikkea on ihanan mausteinen.



2 valkosipulin kynttä
1 sipuli

1 tl punaista tai vihreää currytahnaa
1 purkki vedessä olevia linssejä (tai 2 dl kuivia linssejä + 1 dl vettä)

2 dl kookosmaitoa
Suolaa


Riisiä

Pilko valkosipuli ja sipuli. Paista currytahnaa öljyssä kuumassa pannussa. Kun currytahnaa paistaa, sen maku vahvistuu. Kun tahna on hetken paistunut, lisää pilkotut sipulit. Paista hetki. Lisää valutetut linssit (tai kuivat linssit ja vesi) ja paista hetki. Lisää kookosmaito ja anna hautua. Tarkista maku ja lisää suolaa, jos on tarpeen. Tarjoa riisin kanssa!

No comments:

Post a Comment