Kasvis-nuudelikeitto
tofulla on mukavan kevyt ruoka, ja loistava tapa käyttää tofua. Tofu on turhan
huonomaineista ruokaa lihansyöjien keskuudessa. Tofu on kuitenkin
ilmastoystävällistä, ravitsevaa, terveellistä ja miedon makuista, joten
oikeissa ruoissa se on ihan lyömätön. Jos kuitenkin tofu epäilyttää, voi tähän
keittoon laittaa sen tilalle vaikka katkarapuja tai naudan suikaleita. Parasta
se on kuitenkin tofun kanssa!
Resepti on mukaelma Me Naisissa olleesta ohjeesta.
(4 hlö:lle)
½ purjo
1 pkt siitakesieniä
2 porkkanaa
2 valkosipulin
kynttä
1 pkt marinoitua
tofua (basilika-soijamarinadissa)
2 rkl öljyä
5 dl vettä
4 rkl
soijakastiketta
Valkopippuria
Jauhettua inkivääriä
Jauhettua chiliä
Nuudeleita
Pese purjo ja
leikkaa se suikaleiksi. Kuori porkkanat ja tee siitä kuorimaveitsellä
suikaleita. Eli siis kuorimisen jälkeen jatka porkkanan ”kuorimista”, jolloin
saat porkkanasta ohuita lastuja. Pese sienet ja viipaloi suuret sienet
pienemmiksi. Kuutio tofu. Olen joskus käyttänyt tässä savun makuista tofua,
mutta se peitti muut maut liiaksi alleen, joten suosittelen joko marinoitua tai
maustamatonta tofua.
Pilko
valkosipulit ja laita ne kattilassa lämpiävään öljyyn. Paista hetki. Lisää tofu
ja paista siihe rapsakka pinta. Lisää purjo, porkkanalastut ja sienet. Paista
hetki. Lisää sitten vesi ja mausteet. Anna hautua n. 10 min. Lisää tarvittaessa
vettä.
Keitä nuudelit
eri kattilassa ja laita ne annoskulhoihin. Jaa kattilasta keittoa nuudelien
päälle. Nauti!
No comments:
Post a Comment