Palsternakkamuusi
oli tässä keittiössä lajinsa ensimmäinen. Ei kuitenkaan viimeinen. Palsternakka
on kohtalaisen voimakkaan makuista, eli jos et ole varma miten hyvin se uppoaa,
kannattaa muusiin laittaa sitä hieman vähemmän ja perunaa hieman enemmän.
Tiedän, että tofu
on monelle käsittämätön ruoka-aine. Jos olet maistanut tofunakkeja ja niiden
perustella tuomitset tofun, suosittelen kokeilemaan. Sillä ei todellakaan ole
maun puolesta mitään tekemistä niiden järkyttävien nakkien kanssa!
Palsternakkamuusi:
4 palsternakkaa
3 pientä perunaa
1 dl maitoa
Lusikallinen margariinia
Ripaus suolaa
½ sitruunan mehu
Kuori ja pilko
perunat ja palsternakat. Palsternakka kypsyy hitaammin kuin peruna, joten tee
palsternakoista hieman pienempiä paloja. Keitä juureksia, kunnes ne ovat
kypsiä. Kaada vesi pois ja lisää maito, suola ja margariini. Painele perunat ja
palsternakat muusiksi perunanuijalla, kauhalla tms. Älä käytä sähkövatkainta,
paitsi jos haluat tapetoida seinät ja tarvitset liisteriä. Kun muusi on valmis,
purista siihen hieman sitruunanmehua tuomaan raikkautta ja palsternakan makua
vielä esille.
Pinaatti-sienikastike
300 g
suppilovahveroita
500 g pinaattia
1 valkosipulin
kynsi
Suolaa
Mustapippuria
½ dl maitoa
1 rkl
vehnäjauhojaYrttejä
Pese ja pilko
sienet. Paista murskattua valkosipulin kynttä hetki ja lisää pannuun sienet ja
pinaatit. Paista kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Mausta seos. Tee
kastikkeeseen suurustus maidosta ja vehnäjauhosta sekoittamalla ne toisiinsa
lasissa ja lisäämällä kastikkeeseen. Anna kiehahtaa ja lisää yrttejä.
Tofupihvit
1pkt marinoitua
tofua1 dl öljyä
Leikkaa tofu
pihveiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää tofut. Paista tofuja kuumalla
pannulla niin, että niiden pinnasta tulee ruskea ja rapsakka. Kun tofut on
paistettu molemmilta puolilta, nosta ne talouspaperille, jotta turha öljy
imeytyy niistä pois.
No comments:
Post a Comment