Glögiin tulevan siirapin ohjeen olen alunperin löytänyt Voisilmäpelistä, mutta tein siihen joitain muutoksia.
Siirappi:
1 ½ dl sokeria
1 dl vettä
8 kardemumman siementä
2 tähtianista
2 kanelitankoa
+Mehutiivistettä (esim. mustaviinimarjamehua, puolukkamehua, omenamehua)
Mittaa kaikki siirapin ainekset kattilaan ja kuumenna. Keitä seosta noin 15 minuuttia, kunnes siitä tulee koostumukseltaan siirappimaista. Anna jäähtyä. Puolen litran glögipulloa varten mittaa siirapista 140 ml ja kaada pulloon lisäksi 360 ml mehutiivistettä. Sulje pullo.
Koska glögi on tiivistettä, lisätään siihen tarjottaessa kuumaa vettä oman
maun mukaan (n. 1:4).
Hyvää joulua!
|
No comments:
Post a Comment