Ruoasta tulee
helposti turhan suolaista, koska kylmäsavulohi on itsessään niin suolainen.
Ruokaan ei siis kannata ainakaan lisätä suolaa, ei edes pastan keitinveteen.
Jos suolatasoa haluaa vielä tiputtaa, voi lohta liottaa hetken vedessä, jolloin
sen suolaisuus vähenee. Toki kylmäsavulohen tilalle voi myös laittaa
tavallista, tuoretta lohta paloiksi pilkottuna. Silloin kannattaa kuitenkin
paistaa lohta hieman pidempään, jotta se kypsyy kunnolla.
1 pkt tuoreita
tortellineja tai ravioleja pinaattitäytteellä
Pari nyrkillistä
tuoretta pinaattia, tai 100g pakastepinaattia
150 g
kylmäsavulohta
2
ruokalusikallista tuorejuustoa (piparjuuri-, pippuri-, tai yrttimausteella)
1 dl maitoa
¼ sitruuna
Laita pastan
keitinvesi kiehumaan. Jos pinaatti on jäässä, sulata se mikrossa tai laita
kattilaan sulamaa. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Paista pinaattia kattilassa,
kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Lisää tuorejuusto ja maito kattilaan.
Sekoittele tasaiseksi. Lisää lohi kattilaan. Keitä pastaa pari minuuttia,
kunnes se on kypsää. Kaada keitinvesi pois ja lisää lohi-pinaattikastike
pastojen päälle. Purista päälle sitruunanmehua ja tarjoile.
No comments:
Post a Comment