Kypsä avokado on
varmasti yksi parhaista vihanneksista. Se sopii loistavasti moniin ruokiin, on
terveellistä ja tietenkin mahtavan makuista. Ikävä kyllä kunnollisia avokadoja
löytää kaupoista ikävän harvoin. Ne ovat usein joko aivan kivikovia tai ihan
selkeästi jo mätiä. Silloin kun kunnollisia avokadoja onnistuu löytämään, kannattaa
vakavasti harkita burritojen tekemistä ja käyttää avokadot guacamoleen!
Järkytyin joskus
tutkaillessani kaupan valmisguacamoleja. Joissakin oli avokadoa alle 3 %!
Käytännössä tahna oli mitä sattui ja lopuksi värjätty vihreäksi jollakin
väriaineella. Hyi. Siis ei auta muu kuin tehdä guacamole itse. Perinteisessä meksikolaisessa
guacamolessa on ihan reippaasti chiliä ja jonkin verran tomaattiakin. Itse olen
jotenkin jämähtänyt tähän reseptiin, koska tässä avokado on selkeästi
pääosassa.
2 kypsää avokadoa
2 valkosipulin kynttä
½ sitruunan mehu
Suolaa
Kuori avokadot ja
poista niiden kivet. Jos avokadot ovat kunnolla kypsiä ja pehmeitä, voi ne
murskata haarukalla. Jos haarukka tuntuu liian kevyeltä välineeltä, soseuta
avokadot sauvasekoittimella. Lisää joukkoon valkosipulit ja sitruunan mehu ja soseuta
tasaiseksi. Lisää hieman suolaa maun mukaan.
No comments:
Post a Comment