Pohja:
75g margariinia
½ dl sokeria
½ kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
75g margariinia
½ dl sokeria
½ kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
Täyte:
½ dl perunajauhoja
1 ¼ dl sokeria
2 dl kevytmaitoa
½ keltuainen
½ tl vaniljajauhetta
2 dl turkkilaista jogurttia
½ kananmuna
6 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Taikina: Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
½ dl perunajauhoja
1 ¼ dl sokeria
2 dl kevytmaitoa
½ keltuainen
½ tl vaniljajauhetta
2 dl turkkilaista jogurttia
½ kananmuna
6 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
Taikina: Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte: Sekoita perunajauhot, vaniljajauhe ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon
maito ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää koko ajan sekoittaen keltuainen. Kuumenna
kiisseliä liedellä, kunnes se kiehahtaa hieman. Muista sekoittaa koko ajan.
Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita kiisselin joukkoon turkkilainen jogurtti
ja puolikas kananmuna. Maista kiisseliä ja lisää sokeria tarvittaessa.
Levitä vaniljatäyte pohjan päälle. Sekoita mustikoihin perunajauhoja ja levitä
mustikat vaniljatäytteen päälle.
Paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoamista.
No comments:
Post a Comment