Mar 24, 2012

Mustikkapiirakka vaniljatäytteellä

Yhtenä päivänä teki hirveästi mieli perinteistä mustikkapiirakkaa, mutta sellaista jossa olisi myös riittävästi kosteutta ja pehmeyttä. Päädyin testaamaan Kinuskikissan Vanilja-mustikkapiirakan ohjetta, mutta muuttelin erityisesti vaniljatäytteen ohjetta itselleni sopivammaksi. Tein piirakan leipävuokaani, joten puolitin koon. Jos siis haluat tehdä piirakan tällä ohjeella, mutta pyöreään vuokaan, tuplaa kaikki ainekset.

                                        

Pohja:
75g margariinia
½ dl sokeria
½ kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa

Täyte:
½ dl perunajauhoja
1 ¼ dl sokeria
2 dl kevytmaitoa
½ keltuainen
½ tl vaniljajauhetta
2 dl turkkilaista jogurttia
½ kananmuna
6 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja

Taikina: Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte: Sekoita perunajauhot, vaniljajauhe ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Lisää koko ajan sekoittaen keltuainen. Kuumenna kiisseliä liedellä, kunnes se kiehahtaa hieman. Muista sekoittaa koko ajan. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita kiisselin joukkoon turkkilainen jogurtti ja puolikas kananmuna. Maista kiisseliä ja lisää sokeria tarvittaessa.

Levitä vaniljatäyte pohjan päälle. Sekoita mustikoihin perunajauhoja ja levitä mustikat vaniljatäytteen päälle.

Paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoamista.

No comments:

Post a Comment