4 hlölle
1,5 dl kuivattuja
sieniä
Vettä sienien
liotukseen
4 dl
risottoriisiä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
5 dl vettä
2 dl valkoviiniä
Suolaa
Mustapippuria
Provencen yrttejä
1 dl raastettua
parmesaania
Laita sienet
liotukseen runsaaseen veteen vähintään tunti ennen risoton tekoa. Jos et ehdi
liottaa sieniä useampaa tuntia, kannattaa liotusvesi keittää juuri ennen kuin
sen kaataa sienen päälle. Kuuma vesi jonkin verran nopeuttaa sienten
pehmentymistä.
Kun sienet ovat
käyttövalmiita, pilko sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä.
Lisää risottoriisi ja kuullota sitä hetki, kunnes riisin jyvät ovat läpikuultavia.
Sekoita veteen mausteet ja lisää vettä ja viiniä pikkuhiljaa riisien sekaan,
siten että lisäät nestettä aina kun edelliset ovat imeytyneet riisiin. Muista
sekoitella riisiä koko ajan, jotta rakenteesta tulee sopiva. Kun riisi on
riittävän kypsää, eli hieman puruvastusta vielä löytyy, lisää risottoon
parmesaani ja sienet.
No comments:
Post a Comment