Mar 17, 2012

Pinaattitortellinit

Tässä blogissa on esitelty erilaisia pastareseptejä ehkä jopa suhteessa enemmän kuin mitä niitä oikeastaan tässä taloudessa syödään. Tai no, täytyy myöntää, että kyllä pastaa paljon syödäänkin. Se on vaan niin nopeaa. Nyt kuitenkin vasta ensimmäisen kerran kokeilin tehdä pastaa alusta alkaen itse. Se olikin huomattavasti helpompaa ja nopeampaakin kuin olin kuvitellut. Pelkäsin jo ennakkoon, kuinka raskasta kaulitseminen on ilman pastakonetta, mutta ei sekään ollut paha nakki. Pastataikina on sen verran helppoa käsitellä, että ongelmia ei tullut vastaan. Aikaa toki meni, joten tulevaisuudessakin arkikäytössä pysyvät kuivapasta tai kaupan tuorepasta.




Resepti on alun perin DN:n ruokasivuilta.

4 annosta


Pastataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja

2,5 dl durumvehnäjauhoja
2 kokonaista kananmunaa

2 keltuaista
1 rkl vettä

1 rkl öljyä
Suolaa


Täyte:
100g pinaattia

2 rkl öljyä
Suolaa

Mustapippuria
1 dl ricottajuustoa

1 dl parmesaania

Pastataikinan teko: Sekoita kuivat ainekset keskenään. Kaada ne leivinalustalle keoksi ja tee kekoon keskelle kolo. Laita koloon kananmunat, keltuaiset, vesi ja öljy. Ryhdy sekoittamaan jauhoja märkiin aineisiin ensin haarukalla ja sitten käsin. Vaivaa tasaiseksi. Lisää jauhoa, jos taikina jää käsiisi kiinni. Laita taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunnin.

Täyte: Hakkaa pinaatti pieneksi ja paista sitä hetki pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Lisää sekaan ricottajuusto ja parmesaani.

Kun taikina on levännyt riittävän kauan, jaa se neljään osaan. Kauli kaikki osat samankokoisiksi, ohuiksi levyiksi. Laita noin teelusikallinen täytettä kahden taikinalevyn päälle sopivin välein. Sudi väleihin hieman vettä. Laita toiset levyt täytteellisten levyjen päälle ja painele välit yhteen. Paina levyistä tortellineja pyöreillä muoteilla. Keitä tortellineja suolatussa vedessä 2-3 minuuttia.  Tarjoa esimerkiksi tämän kastikkeen kanssa.

No comments:

Post a Comment