Resepti on alun
perin DN:n ruokasivuilta.
4 annosta
Pastataikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl
durumvehnäjauhoja
2 kokonaista
kananmunaa
2 keltuaista
1 rkl vettä
1 rkl öljyä
Suolaa
Täyte:
100g pinaattia
2 rkl öljyä
Suolaa
Mustapippuria
1 dl
ricottajuustoa
1 dl parmesaania
Pastataikinan
teko: Sekoita kuivat ainekset keskenään. Kaada ne leivinalustalle keoksi ja tee
kekoon keskelle kolo. Laita koloon kananmunat, keltuaiset, vesi ja öljy. Ryhdy
sekoittamaan jauhoja märkiin aineisiin ensin haarukalla ja sitten käsin. Vaivaa
tasaiseksi. Lisää jauhoa, jos taikina jää käsiisi kiinni. Laita taikina kelmuun
ja anna levätä jääkaapissa tunnin.
Täyte: Hakkaa
pinaatti pieneksi ja paista sitä hetki pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja
pippurilla. Anna jäähtyä. Lisää sekaan ricottajuusto ja parmesaani.
Kun taikina on
levännyt riittävän kauan, jaa se neljään osaan. Kauli kaikki osat
samankokoisiksi, ohuiksi levyiksi. Laita noin teelusikallinen täytettä kahden
taikinalevyn päälle sopivin välein. Sudi väleihin hieman vettä. Laita toiset
levyt täytteellisten levyjen päälle ja painele välit yhteen. Paina levyistä
tortellineja pyöreillä muoteilla. Keitä tortellineja suolatussa vedessä 2-3
minuuttia. Tarjoa esimerkiksi tämän
kastikkeen kanssa.
No comments:
Post a Comment