Jan 8, 2012

Linssikeitto


Linssikeittoa on kiva muunnella aina hieman erilaisilla mausteilla, esim. currytahnoilla niin kuin täällä. Joskus on kuitenkin kiva syödä ihan perusversiota ilman mitään kummallisuuksia. Vannoutuneinkin perunan ja lihakastikkeen nimeen vannova syöjä ei voi olla pitämättä tästä linssikeitosta, koska maut tulevat niinkin perustavanlaatuisista elintarvikkeista kuin perunasta, porkkanasta ja sipulista. Jos perheessä siis on joku, joka suhtautuu epäilevästi linsseihin, voi tällä aloittaa siedätyshoidon!



4:lle hengelle

4 porkkanaa
3 perunaa

1 sipuli
3 dl punaisia linssejä

½ litraa vettä
Suolaa

Mustapippuria
Yrttejä
 

Kuori ja pilko kasvikset. Paista sipuleita hetki kattilassa. Kun ne alkavat ruskistua, lisää perunat, porkkanat ja vesi. Anna kiehua, kunnes perunat ovat puolikypsiä. Lisää huuhdellut linssit ja jätä porisemaan. Jos keitto uhkaa kuivua, lisää vettä. Kun linssit ja perunat ovat kypsiä, soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta.

Kuvassa keiton päälle on puristettu hieman sitruunanmehu ja laitettu muutama kapris. Hyvin keiton kanssa sopii myös raejuusto tai esim. paahdetut kurpitsansiemenet.

No comments:

Post a Comment